*

Politik

DF frygter eksplosion i integrationsudgifter

Regeringens kraftige opjustering af prognose for ikkevestlig indvandring kan koste dyrt, siger både V og DF

»Selv om disse mennesker statistisk kun udgør en lille brøkdel af de hundredetusinder af flygtninge, skal der kun en eller to terrorister til at gennemføre en alvorlig terroraktion og udløse en katastrofe,« siger den italienske terrorforsker, Lorenzo Vidino, der er direktør for Center for Terrorforskning på George Washington University i Washington DC. Foto: Martin Lehmann

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skruer kraftigt op for prognosen for, hvor mange ikke-vestlige indvandrere, Danmark kan se frem til at modtage i årene frem til 2020.

Det skyldes de mange flygtninge, der er kommet til Danmark siden midten af sidste år forklarer han i et svar til Folketingets Finansudvalg.

Den hidtidige prognose stammer fra maj sidste år, altså før flygtningestrømmen for alvor tog til. Dengang regnede regeringen med, at Danmark ville modtage i snit 17.000 ikke-vestlige indvandrere om året.

Nu skønner regeringen, at der ud over det tal vil komme 100.000 personer over de fem år, altså omkring 20.000 flere om året end hidtil ventet.

Det fremgår ikke af svaret, hvad konsekvenserne for samfundsøkonomien vil blive. Ifølge professor Niels Westergård-Nielsen fra Copenhagen Business School vil det i høj grad afhænge af, hvordan de mennesker, der kommer, bliver integreret.

- Det er klart, at hvis en stor del af dem kommer i arbejde, så gavner det økonomien. Men hvis de ikke kommer i arbejde, så er det dårligt for økonomien, siger han.

Dansk Folkeparti frygter, at udgifterne til integration vil eksplodere, hvis den nye prognose bliver til virkelighed.

- Vi har tidligere fået oplyst, at udgifterne til integration ville være 48 milliarder kroner frem til 2020. Det stiger selvfølgelig markant, siger finansordfører René Christensen (DF).

S om nye flygtningetal: Hjort må droppe skattelettelser

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, erkender, at de nye tal er meget høje, men han mener, at de ville have været endnu højere, hvis ikke udlændingepolitikken var blevet strammet.

- Desværre er det ikke overraskende. Flygtningestrømmene har ikke været større siden Anden Verdenskrig, og så meget desto vigtigere har det været med de opstramninger, vi har lavet, siger han.

- Hvis ikke vi lykkes bedre med integration, så vil det få en enormt negativ konsekvens for samfundsøkonomien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her