*

Politik

DF frygter eksplosion i integrationsudgifter

Regeringens kraftige opjustering af prognose for ikkevestlig indvandring kan koste dyrt, siger både V og DF

»Selv om disse mennesker statistisk kun udgør en lille brøkdel af de hundredetusinder af flygtninge, skal der kun en eller to terrorister til at gennemføre en alvorlig terroraktion og udløse en katastrofe,« siger den italienske terrorforsker, Lorenzo Vidino, der er direktør for Center for Terrorforskning på George Washington University i Washington DC. Foto: Martin Lehmann

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skruer kraftigt op for prognosen for, hvor mange ikke-vestlige indvandrere, Danmark kan se frem til at modtage i årene frem til 2020.

Det skyldes de mange flygtninge, der er kommet til Danmark siden midten af sidste år forklarer han i et svar til Folketingets Finansudvalg.

Den hidtidige prognose stammer fra maj sidste år, altså før flygtningestrømmen for alvor tog til. Dengang regnede regeringen med, at Danmark ville modtage i snit 17.000 ikke-vestlige indvandrere om året.

Nu skønner regeringen, at der ud over det tal vil komme 100.000 personer over de fem år, altså omkring 20.000 flere om året end hidtil ventet.

Det fremgår ikke af svaret, hvad konsekvenserne for samfundsøkonomien vil blive. Ifølge professor Niels Westergård-Nielsen fra Copenhagen Business School vil det i høj grad afhænge af, hvordan de mennesker, der kommer, bliver integreret.

- Det er klart, at hvis en stor del af dem kommer i arbejde, så gavner det økonomien. Men hvis de ikke kommer i arbejde, så er det dårligt for økonomien, siger han.

Dansk Folkeparti frygter, at udgifterne til integration vil eksplodere, hvis den nye prognose bliver til virkelighed.

- Vi har tidligere fået oplyst, at udgifterne til integration ville være 48 milliarder kroner frem til 2020. Det stiger selvfølgelig markant, siger finansordfører René Christensen (DF).

S om nye flygtningetal: Hjort må droppe skattelettelser

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, erkender, at de nye tal er meget høje, men han mener, at de ville have været endnu højere, hvis ikke udlændingepolitikken var blevet strammet.

- Desværre er det ikke overraskende. Flygtningestrømmene har ikke været større siden Anden Verdenskrig, og så meget desto vigtigere har det været med de opstramninger, vi har lavet, siger han.

- Hvis ikke vi lykkes bedre med integration, så vil det få en enormt negativ konsekvens for samfundsøkonomien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.

Blog: Nekrologen er død

Mikael Jalving
Hvis det at ytre sig frit og frygtløst uden at true andre på andet end deres intelligens er anstødeligt, så må vi have mere af den slags umoral.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her