*

Politik

DF undrer sig over Venstres to tunger om smykkeloven

Ifølge DF fortæller Venstres politiske ordfører noget andet, end hvad der blev vedtaget i Folketinget.

Smykkedelen af Venstre-regeringens omstridte asylstramninger har skabt overskrifter i både ind- og udland.

Tirsdag blev lovforslaget med asylstramningerne - deriblandt smykkeforslaget - vedtaget i Folketinget.

Men Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, undrer sig fortsat over Venstres tolkning udadtil af smykkedelen.

I tirsdagens debat i folketingssalen sagde Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, gentagne gange, at regeringen ikke ønsker at tage folks smykker.

- De har per definition affektionsværdi, understregede han.

Til CNN har Ellemann-Jensen tidligere blandt andet sagt følgende:

- Vi har ikke tænkt os at tage smykker fra folk. Det er uhørt, det ville vi aldrig gøre.

Dansk Industri er bekymret over smykkelovsballade

Han har til samme medie brugt ordet "outrageous" - altså uhørt - i forhold til, at danske myndigheder har til hensigt at tage smykker fra folk.

Men danske myndigheder må gerne tage smykker fra folk, står der i lovteksten. Der er undtagelser, men der er mulighed for at beslaglægge kontante beløb for 10.000 eller mere per person samt fysiske genstande til en værdi af 10.000 kroner eller mere.

Undtaget er værdigenstande, som har affektionsværdi. Det kan for eksempel være vielsesringe. Derfor er der undren hos Martin Henriksen.

- Jeg hører Ellemann-Jensen sige noget andet. Jeg hører ham sige, at alle værdigenstande kan man ikke beslaglægge og derfor heller ikke komme i en situation, hvor man vil beslaglægge et smykke.

- Det er fair nok, at han mener det, men det er bare ikke det, der er vedtaget i Folketinget, siger han til Ritzau.

- Man kan være enig eller uenig i det, der er vedtaget, men man skal være med til at videreformidle budskabet, så det giver offentligheden det rigtige billede af det, vi gør.

- Man skal passe på med at blive en undskyldning for sig selv, fordi CNN eller andre medier fra udlandet ringer. Vi skal ranke ryggen og sige, at der er en grund til, at vi gør det her, siger DF'eren.

I en sms til Ritzau skriver Ellemann-Jensen, at han står ved sine ord.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er bedre til at holde sig til den faktiske lovtekst, mener Martin Henriksen.

Støjberg svarer onsdag følgende på spørgsmålet om, hvorvidt danske myndigheder kommer til at tage smykker fra folk eller ej:

- Man tager ikke smykker med affektionsværdi for folk. Kun hvis et smykke er at betragte som en handelsvare, kan det komme på tale.

Det er de borgerlige partier samt Socialdemokraterne, som har stemt for asylstramningerne.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Lad os få noget mere kritisk sans i medierne

Josephine Fock
Kan det virkelig passe, at der skal et Detektor-program til, før medierne vil forholde sig kritisk til regeringens spin? Sagen om PSO-ordningen kunne desværre tyde på det.

Blog: Vil Thulesen Dahl være statsminister redde Danmark?

Rune Toftegaard Selsing
Der er en grund til, at Thulesen Dahl ikke forlanger reelle stramninger af udlændingepolitikken.

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.
Annonce
Slotsferie på sønderjysk: Gram Slot - fra nedslidt ruin til økologisk kraftcenter
Et utal af arrangementer lokker hvert år over 120.000 besøgende forbi Gram Slot i Sønderjylland. Det er muligt at overnatte på slottet, og så kan man også blot stoppe op på forbivejen og klappe dyrene i minizooen. 
Se flere
Bolig
Hvad gør du, hvis trægulvet knirker?
Knirkende gulvbrædder kan være irriterende, men de er heldigvis relativt lette at reparere, hvis hele gulvet ikke skal skiftes. Få et godt tip her fra Bolius. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her