*

Politik

Hjort: Om 14 dage har vi pris på udflytning af statsjob

I et internt notat vurderer Finansministeriet, at udflytningen bliver mere en dobbelt så dyr som ventet. Regeringens tal er »bedste mands bedste skøn,« siger Claus Hjort.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil lægge tallene frem om 14 dage og ikke før. Arkivfoto: Gregers Tycho

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke på fredagens samråd i Folketinget fremlægge et tal for, hvor dyr udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser bliver.

Regeringen har på finansloven for 2016 afsat 400 millioner kroner til flytteudgifterne, men regningen vil formentlig blive knap én milliard kroner. Det skriver Politiken fredag på baggrund af et internt notat fra Finansministeriet.

Fakta:

Knap 3.900 statslige arbejdspladser skal flyttes ud af København og ud i landet. Disse byer får flest nye arbejdspladser:

Næstved: 395
Sønderborg: 392
Odense: 286
Ringsted: 281
Hjørring: 257
Viborg: 248
Aalborg: 219
Aarhus: 201
Korsør: 190
Holbæk: 119
Slagelse: 121
Esbjerg: 105

Se hele listen her

Claus Hjort Frederiksen vil dog ikke forholde sig til det tal.

»I løbet af en 14 dages tid har vi konsolideret tallene, og så lægger vi det frem. For mig er det vigtigere, at vi kommer med det rigtige beløb,« siger han.

EL kræver forklaring fra Hjort om prisen for udflytning

Trods uvisheden om prisen fastslår finansministeren, at udflytningen fortsat er en vigtig politisk ambition for regeringen, fordi halvdelen af de statslige arbejdspladser i dag er placeret i København:

»Det er vigtigt, at balancen ikke bliver for skæv, og mange myndigheder kan drives lige så effektivt uden for København, hvor de er tættere på borgerne og de opgaver, som skal løses,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Fakta: Disse arbejdspladser skal flyttes

Samrådet er indkaldt af Enhedslistens landdistriktsordfører, Henning Hyllested, som er bekymret for, om der er afsat nok penge til udflytningen, og om det vil gå ud over den kvalitet, som myndighederne kan levere efter udflytningen.

Han efterlyser samtidig svar på, hvorfor regeringen lige netop har afsat 400 mio. kr. til udflytningen.

»Det er rigtig spændende hvordan man er kommet frem til det tal - og om det i bund og grund holder,« siger Henning Hyllested.

Claus Hjort er yderst fåmælt om omkostningerne, men siger dog, at beløbet »efter bedste mands bedste skøn kunne dét være et bud på omkostningen i 2016.«

Flere fagforeninger har meldt om modvilje hos deres medlemmer til at flytte, og det har skabt bekymring for et videnstab hos de statslige enheder. Men det afviser Claus Hjort Frederiksen.

Fakta: Så meget koster det at flytte en statsansat

»På mit eget område er de første stillinger slået op i Hjørring, og der har været mange kvalificerede ansøgere til de ledige stillinger. Man skal passe på med at tro, at der kun er kvalificerede medarbejdere i København,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Han lægger ikke skjul på, at udflytningen får omkostninger for en del af medarbejderne. Regeringen håber, at så mange som muligt flytter med væk fra København, men erkender, at en del vil falde fra.

Ligeledes erkender regeringen, at udflytningerne i et vist omfang til at gå ud over arbejdet på berørte arbejdspladser

»Det kan ikke undgås helt, når der foretages så omfattende flytninger,« siger Claus Hjort.

»Jeg kan ikke give noget garanti for, at der ikke sker et fald i produktiviteten, og at det dermed at i en kortere periode kan betyde noget for sagsbehandlingstiden. men alle bestræbelser går på, at begrænse det mest muligt,« sagde Claus Hjort.

Regeringen ønsker, at udflytningerne som udgangspunkt skal være gennemført inden udgangen af 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Måske går det bare ad helvede til

Rune Toftegaard Selsing
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt.

Blog: Grib din fjerboa, kys din kæreste, og vær stolt!

Erik Winther Paisley
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her