*

Breaking
Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Politik

S: Alle flygtninge skal samles i lejre

Flygtningelejre, hvor alle asylsøgere samles, er en optimal løsning, mener Socialdemokraterne.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, præsenterer et nyt bud på, hvordan flygtningesituationen bedst løses. Foto: Stine Bidstrup

Socialdemokraterne præsenterer et nyt bud på, hvordan flygtningesituationen bedst løses.

Dansk asylpolitik skal ikke længere udøves ved grænsen i Padborg. I stedet må EU’s ydre grænse lukkes, hvorefter der tættere på nærområderne kan oprettes velfungerende asyllejre, som alle flygtninge kan samles i. Derefter skal det være op til hvert enkelt vestligt land selv at bestemme, hvor mange flygtninge, man ønsker at tage imod. Resten af flygtningene må blive i lejrene, indtil de kan vende hjem en dag.

Sådan lyder modellen, som Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, fremlægger.

»Den mest ideelle løsning vil være at lave modtagelejre rundt omkring. Også i nærområderne, hvor alle med behov for beskyttelse og husly kan komme hen. Der skal være ordentlige vilkår, så man på den måde kan udøve sin humanisme der,« siger Henrik Sass Larsen, som nævner sundhedsvæsen, arbejdspladser og et uddannelsessystem som en del af de permanente lejre.

Er der så flygtninge, som finder vej uden om systemet og tager rejsen direkte til Danmark , må de sendes retur til lejren.

»Hvis folk alligevel kommer spontant herop, skal de pænt følges derhen igen,« siger Sass Larsen, der opfordrer det internationale samfund til på den måde at »stoppe folkevandringen én gang for alle«.

DF vil have forslaget fremlagt

Han nævner Algeriet og Libyen som lande, der kunne huse de nye lejre. Men det kan i princippet være alle lande, der vil tage imod betaling fra EU, forklarer han.

Ved at have ordentlige lejre kan Danmarks internationale forpligtelser overholdes lige så godt der, som ved at give flygtninge asyl i Danmark, mener han og definerer modellen som »et mål«. Altså er det ikke et finpudset partiudspil.

Står det til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, burde forslaget dog fremlægges i folketingssalen snarest:

»I den kommende uge kunne Socialdemokraterne og vi passende sammen stille et forslag, der forpligter regeringen til at arbejde i den retning, som Henrik Sass siger. Vi er enige i, at det vil være rigtig godt.«

De Radikales gruppenæstformand, Sofie Carsten Nielsen, advarer imod »interneringslejre« og kalder forslaget »langt uden for skiven«.

Integrationsminister Inger Støjberg affejer Sass-meldingen som »et slag i luften og bare en måde at markere sig på«. Hun opfordrer S-formand Mette Frederiksen til selv at »stå frem og redegøre for partiets politik i detaljer«.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Derfor får vi mere Trump i Europa

Mikael Jalving
Hjælp til selvhjælp: Hvis de trøstesløse eliter vil have mindre Trump, skal de skrue gevaldigt ned for migrationen og Unionen.

Blog: Ny vagthund over for EU´s udenrigspolitik

Anders Vistisen
EU´s udenrigspolitik skal bekæmpes, hvilket jeg som ny næstformand i udenrigsudvalget vil arbejde for at gøre.

Blog: Det er ren Trump-stil at kræve Radio 24syv flyttet

Angela Brink
Når Christiansborg-politikere pludselig får den idé, at de skal blande sig i, hvor diverse statsfinansierede medier har redaktioner, så handler det ikke spor om provinsen.
Annonce
Aarhus Katedralskole får talentstempel
Videncenteret Science Talenter har givet Aarhus Katedralskole en certificering som talentgymnasium som anerkendelse af skolens arbejde med elever, der har en særlig interesse indenfor naturvidenskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her