*

Politik

"Engang var jeg dansker #nuerjegflygtning"

Flere danskere truer med at "flygte" til udlandet efter Dansk Folkepartis massive fremgang.

Sverige kan stå til at modtage en god portion danske "flygtninge", hvis de utilfredse danskere gør alvor af deres trusler. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Inden valget stod Danske Folkeparti til at få omkring 18 pct. af stemmerne. Dagen efter valget står det klart, at partiet er blevet større, end alle analysebureauer og meningsmålinger havde forudset. Selv hvis man regner den statistiske usikkerhed med.

Partiet har nemlig fået 21,1 pct. af stemmerne og kommer dermed i folketinget med hele 37 mandater. Det gør partiet til det næststørste parti i Folketinget kun overgået af Socialdemokratiet, der har fået 47 mandater.

Den store fremgang for Dansk Folkeparti har dog været mere, end flere af partiets modstandere kunne klare. I hvert fald har rigtig mange proklameret på Facebook og Twitter, at de nu vil "flygte" ud af landet.

En søgning på hashtagget #nuerjegflygtning på Facebook og Twitter viser, at mange danskere har givet følelserne frit spil.

Herunder er et par eksempler:

Okay. Jeg flytter. Inden grænsebommen sættes op. Engang var jeg dansker.. #NuErJegFlygtningPosted by Caroline Bertram on Thursday, June 18, 2015

Vi flytter kollektivt til Sverige? #nuerjegflygtningPosted by Ditte Maria Vestergaard Hansen on Thursday, June 18, 2015

Der er dog også dem, der mener, at danskerne bør tage sig sammen og respektere demokratiet. En af dem er Naser Khader fra Det Konservative, der på et hængende hår blev valgt ind i folketinget.

Nu vil de TOLERANTE flygte ud af landet, fordi "de sorte, facisterne og brunskjorterne" har vundet valget. Slap dog...Posted by Naser Khader on Thursday, June 18, 2015

Jyllands-Postens faste blogger Angela Brink er heller ikke imponeret over dem, der truer med at flytte ud af landet pga. Dansk Folkepartis mange mandater.

På sin private Facebook-profil skriver hun:

"Og alle I, der taler om, I nu vil flytte: Hvor er det arrogant i en tid, hvor folk – uagtet, der nu kommer en blå regering – sætter livet på spil for at komme hertil." skriver hun og fortsætter:

"Man kan kun skabe sig sådan over et helt demokratisk regeringsskifte, når man er virkelig grundforkælet med sit statsborgerskab."

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her