*

Mad & Vin

Madspild for 8,4 milliarder kroner

Både staten og private har de seneste år taget en række initiativer, der skal mindske madspild.

Folkekirkens Nødhjælp åbner i løbet af 2015 landets første sociale supermarked i København. Her kan kunderne købe mad og andre dagligvarer, der ikke længere kan sælges i de gængse butikker. Det skal blandt andet forhindre madspild.

* Hvert år kasseres 303.000 ton spiselige fødevarer i fødevaresektoren. Fra danske husholdninger kasseres 237.000 ton. Det samlede årlige madspild i Danmark anslås dermed til 540.000 ton.

* Værdien af det samlede danske madspild vurderes til mindst 8,4 milliarder kroner om året.

* Miljøministeriet har lanceret et partnerskab med landbruget, industrien, detailhandlen, storkøkkener og forbrugerorganisationer, der skal bekæmpe madspild. Blandt andet har butikkerne fået lov til at sælge overskudsmad til velgørende formål med en lav momsbetaling.

* Fødevarebanken indsamlede i 2014 cirka 426 tons madvarer. Den gives videre til væresteder og organisationer for udsatte.

* Forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad lancerer i 2015 en app, hvor bagere, købmænd og grønthandlere kan skrive, hvis de har varer i overskud. Sociale institutioner kan tilmelde sig.

* Folkekirkens Nødhjælp planlægger at åbne en række supermarkeder med overskudsmad. Det første i 2015.

Kilde: Miljøministeriet, Landbrug & Fødevarer, Fødevarebanken, Stop Spild af Mad.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her