*

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
Seneste Klassisk MusikRSS Klassisk Musik feed
21.05

Her er vores klassiske yndlingssange

Eventyrdigter topper listen, men en femtedel af sangene er skrevet af en af de største danske komponister.

29.04

Ikonisk Bach-portræt vender hjem efter 250 år

Den tyske by Leipzig får for første gang i et kvart årtusinde glæde af et portræt af byens måske mest kendte indbygger nogensinde.

06.01

Nytår med ukrukket skønsang

2015 er skudt i gang i Aarhus med elegant senromantik.

28.11

Slotskoncerter går fri af DR's orkester-kompromis

DR's kompromisforslag mangler finansiering for fem millioner kroner årligt, men vil redde 13 musikerjob.

forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
 • En dag på gangsta-kontoret

  Kendrick Lamar leverede et absolut professionelt show på både godt og ondt. Run The Jewels havde lagt op til ordleg, men ordene var på grund af lyden svære at høre.

  Fersk firserfest for de få

  Trods flere smil kom Marie Key kun 15 meter ud over kanten på den største scene.

  Skilsmisse-band helede sårene

  Mew minus guitarist gennem 20 år holdt heftig nattefest på Orange.

  Verdensstjerne og debutant på Orange Scene

  Verdens mest populære nulevende sangskriver Paul McCartney optræder lørdag aften på Roskilde Festival. Til en koncert i Amsterdam vakte han stor begejstring med et tre timer langt show med masser af sange fra tiden i The Beatles. Han hyldede undervejs John Lennon og forsøgte – forgæves – at tale hollandsk.

Annonce
Klassisk
 • Symfonikere spillede sommerferien ind

  Med den russiske stjernemaestro, Dmitrij Kitajenko, i spidsen spillede Tivolis Symfoniorkester sommerferien i hus med to skæbnetunge værker.

  Sankhans-sange blev sat i spændetrøje

  Barytonstjernen Bo Skovhus og Københavns Drengekor sang sankthans-aften ind i Tivolis Koncertsal med et poetisk Carl Nielsen-potpourri. Men rammerne var stive, og den magiske midsommerstemning udeblev.

  Klassiske plader: Følelsesladet og superminutiøs

  Rank, vaks er den, og mens man lytter sig igennem Schuberts sidste fuldendte symfoni, vælder lyset frem gennem alle åbninger.

  Italiensk klarinetmester satte turbo på tonerne i Tivoli

  Med ild på tonerne og flyvende fingre fyrede unge Giovanni Punzi Mozarts larinetkoncert af – tæt bakket op af Tivolis Symfoniorkester.

  Nielsen fik nye klanglige klæder

  Med instrumental opfindsomhed fortolkede Storstrøms Kammerensemble og accordeonist Bjarke Mogensen klange af Carl Nielsen. Ikke alle aftenens omskrivninger af fynboens originalværker faldt i ørets smag.

 • Når professionalisme ikke er nok

  Tirsdag blev ikke bare endnu en dag på det musikalske kontor for de wienske musikanter.

  Den mudrede

  For 150 år siden blev Carl Nielsen født som søn af en landsbymaler og spillemand, der lærte ham at spille violin og trompet. I dagens anledning pakker Jens Povlsen fem nyudgivelser op.

  Basaften med knaster

  Bassen Stephen Milling trodsede sin sommerforkølelse og kastede sig ud i operalitteraturens store basarier i Tivoli – med blandet resultat.

Annonce
På den anden side
Søg i vejviseren
Festival-dagbog, dag 3: Jordens mest sexede mand forklarer sin vanvittige Instagram-profil
På dag tre på Roskilde Festival møder journalist Rasmus Palludan musikeren Father John Misty til en snak om, hvordan tidens polerede Instagram-profiler mangler et bankende hjerte. 
Se flere
Biler
Se flere
Viden
Trættende forskning skal løse danskernes søvnproblemer
En gruppe forskere har gennemgået den eksisterende søvnforskning og skabt overblik over årsagerne til, at en stor gruppe danskere har problemer med at sove ordentligt. Her kan du læse deres konklusioner og få de bedste råd til at sikre dig en god nats søvn. 
Se flere