*

Film & tv

Bladtegnere forbyder DR at vise Muhammed-tegninger

DR må fra dags dato ikke bringe Muhammed-tegninger i hverken nye programmer eller genudsendelser.

DR

Foreningen Danske Bladtegnere har nedlagt forbud mod, at Danmarks Radio bringer de omdiskuterede Muhammed-tegninger, som første gang blev bragt i Jyllands-Posten den 30. september 2005.

Ifølge henvendelsen fra bladtegnerforeningen begrundes forbuddet med, at det er et brud på ophavsretsloven.

Samtlige Muhammed-tegnere, på nær afdøde Erik Sørensen, eller deres pårørende har underskrevet en fuldmagt til Lars Refn, formand for Danske Bladtegnere.

»Forbuddet mod udsendelse og gengivelse af værkerne gælder med øjeblikkelig virkning,« lyder det i brevet.

I 2009 indgik Copydan og DR en aftale om ophavsret. Siden er Danske Bladtegnere blevet opmærksomme på muligheden for at få tegningerne undtaget af aftalen

»Det har vi benyttet os af, fordi vi gerne selv vil være inde over, hvis nogen vil bruge vores tegninger,« forklarer formanden for Danske Bladtegnere, Lars Refn.

Han erkender, at det til dels er et spørgsmål om sikkerhed, men at forbuddet i lige så høj grad skal ses som et politisk statement.

»Det er klart, at efter Krudttønden ser sikkerhedssituationen noget anderledes ud. Men det handler også om, at der er nogle ytringsfrihedsfundamentalister, som ser vores tegninger, som et våben man kan true med i tide og utide. Vi vil ikke spændes for en ideologisk vogn, så der hvor vi har mulighed for det, vil vi gerne forhindre folk i at bruge vores tegninger til ideologiske kampe,« siger Lars Refn.

Artiklen opdateres

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her