*

Europa

Danske politikere fordømmer angreb: »Det bliver ikke mere modbydeligt«

Politiet efterforsker episoden som en mulig terrorhandling.

Mandag blev mindst 19 mennesker dræbt og flere såret efter en popkoncert med sangerinden Ariana Grande. Foto: Peter Byrne/AP

De britiske myndigheder forsøger stadig at få et overblik over, hvad der skete i Manchester mandag aften, da mindst 22 mennesker blev dræbt efter en popkoncert med sangerinden Ariana Grande.

Foreløbige meldinger fra politiet i Manchester går på, at man efterforsker hændelsen som en »mulig terrorhandling«, og angrebet har tidligt tirsdag morgen fået flere danske politikere til tasterne for at fordømme og udtrykke deres afsky over episoden. 

»Jeg er forfærdet over det usle angreb i Manchester. Uskyldige mennesker, heraf mange unge, mistede livet mens de var sammen til koncert. Familier er i nat blevet slået i stykker, og det er simpelthen så tragisk og meningsløst at tænke på,« lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

»Hjerteskærende scener i Manchester. Jeg fordømmer angrebet og kondolerer over for ofre og familier. Vi står sammen med Storbritannien og Boris Johnson,« skriver udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på Twitter.

Også Venstres Jakob Engel-Schmidt fordømmer angrebet og kalder det »modbydeligt«. »Ondskaben bliver ikke dybere,« skriver han.

»Står op til denne utrolig tragiske nyhed, at flere er døde og sårede ved en koncert i Manchester. Så uendeligt trist,« lyder det fra erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K).

Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen kalder angrebet fro »kujonagtigt«, mens De Radikales Ida Auken på Twitter opfordrer til, at man ikke lader terroristerne sprede frygt og vrede.

»Giv ikke terroristerne, hvad de vil have: din vrede, din sorg, din rædsel,« skriver hun.

Den 23-årige sangerinde Ariana Grandes tilhængere er generelt unge mennesker, og mange unge deltog i koncerten mandag. På de sociale medier efterlyser flere pårørende tirsdag morgen deres børn og unge mennesker efter koncerten under hashtaggene #MissinginManchester og #ManchesterMissing.

Du kan læse flere reaktioner fra Folketingets politikere herunder:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her