*

Europa

Norges regering vil have Europas strengeste asylpolitik

Alle asylansøgere, der kommer fra et andet nordisk land, skal kunne afvises ved Norges grænse.

Norges indvandrings- og integrationsminister, Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Haakon Mosvold Larsen/AP

Norge kan næste år forvente at modtage mellem 10.000 og 100.000 flygtninge og migranter, og det er grunden til, at den norske regering tirsdag foreslog 40 stramninger af asylpolitikken.

Det siger indvandringsminister Sylvi Listhaug.

- Ja, vi vil få en asylpolitik, som er en af de strengeste i Europa, siger ministeren.

Hun vil have, det skal være mindre attraktivt at søge asyl i Norge, og regeringen lægger derfor op til, at asylsøgerne skal stilles ringere end hidtil på flere områder.

Befolkningerne bliver i stigende grad kritiske over for flygtninge

Sylvi Listhaug, der er fra Fremskrittspartiet, siger, at regeringen blandt andet foreslår, at alle asylsøgere, der kommer fra et andet nordisk land, skal kunne afvises ved grænsen. I forslaget henvises der til, at Sverige har indført lignende bestemmelser.

Et andet forslag vil skærpe reglerne for familiesammenføring. Det vil for den enkelte flygtning kræve mindst fire års arbejde eller uddannelse i Norge.

Ansøgning om familiesammenføring skal kunne afslås, hvis en udlænding ikke har permanent opholdstilladelse i Norge.

Andre dele af oplægget går ud på, at en person først skal kunne få permanent opholdstilladelse i Norge efter fem år - i stedet for de nuværende tre år.

Flere asylansøgere i Norge forsøger at få to identiteter

Når det gælder uledsagede flygtningebørn, så skal de sikres beskyttelse, til de bliver 18 år. Herefter skal myndighederne på ny vurdere, om de opfylder betingelserne for beskyttelse eller permanent ophold.

Definitionen af flygtninge skal også gøres snævrere, hvilket indebærer, at færre får ret til pension og sociale ydelser. De, som vælger at rejse, skal efterlade fingeraftryk og foto, og deres oplysninger vil blive gemt i 10 år.

Udspillet får kritik fra blandt andre Den Norske Organisation for asylsøgere (NOAS) og Kristeligt Folkepartis leder, Knut Arild Hareide.

- Vi er ved at tage stilling til forslagene, men allerede nu kan vi sige, at flere forslag er problematiske, og at de vil hæmme integrationen, siger Hareide til avisen Verdens Gang.

- Den Svenske Integrationsminister, Morgan Johansson, ønsker ikke at kommentere det norske asylforslag.

/ritzau/NTB
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Analyse: Godt nyt fra den danske lejr, men Ungarn er ingen ønskemodstander
Danmark kan godt få problemer med de fysisk stærke ungarske spillere. Det er lidt overraskende, at Ungarn lader René Toft spille, lyder det fra JP's udsendte medarbejder Mikkel Hammer-Hansen. 
Se flere
Stilhed før storm
Dorrit Hørlyck, 62 år, Frederiksbjerg og hundredvis af andre ventede på at komme af sted fra Godsbanen i Aarhus, hvor der blev serveret sandwich, vand og kaffe. Alle deltagerne fik tilbudt handskevarmere og orange huer. Dorrit Hørlyck skulle gå med båd 5. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her