*

International

USA firedobler budgettet til at holde Rusland stangen

Flere amerikanske soldater er på vej til Europa som modtræk til Ruslands aggression.

Foto: Wang Lei

Der vil komme flere amerikanske soldater og mere militært udstyr til Europa. Det sker som reaktion på Ruslands øgede militære aktiviteter, skriver Reuters.

På en pressemøde tirsdag fortæller den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, at USA vil firedoble sit budget med sigte på at afskrække russisk "aggression". Dermed er der i 2017 øremærket 3,4 milliarder dollar, svarende til 23 milliarder kroner, til formålet.

- Vi styrker vores tilstedeværelse i Europa for at støtte vores allierede i Nato i lyset af Ruslands aggression.

- Pengene går til flere ting. Flere amerikanske tropper i Europa, mere træning og flere øvelser med vores allierede, mere militært udstyr i regionen og infrastruktur til at støtte dem, siger Ash Carter ifølge Reuters.

Meldingen finder støtte hos Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

- Jeg byder på det kraftigste skridtet velkommen. Det er et klart tegn på USA's fortsatte engagement i Europas sikkerhed. Det vil være et veltimet og markant bidrag til Natos kollektive forsvar, siger Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Rusland har i de seneste år været militært aggressive i Europa. I Ukraine har Rusland annekteret halvøen Krim og er involveret i konflikten i den østlige del af landet. Desuden er russiske militærfly jævnligt krydset ind i europæisk luftrum.

Meldingen om den øgede amerikanske tilstedeværelse kommer i forbindelse med Ash Carters præsentation af forslaget til USA's forsvarsbudget i 2017.

USA's forsvarsbudget gør det sværere at lukke Guantánamo

Forsvarsministeren har samlet bedt Kongressen om 583 milliarder dollar, små 4000 milliarder kroner. Beløbet vil fastholde USA som det land i verden, der bruger klart mest på sit militær.

Ifølge Reuters vil det være mere end de otte lande, der ud over USA bruger mest på deres militær, tilsammen.

Ud over den øgede tilstedeværelse i Europa vil USA prioritere penge til cyberkrig og kampen mod Islamisk Stat.

- Vi har ramt IS med så mange gps-styrede bomber og laserstyrede missiler, at vi er ved at løbe tør. Så vi investerer 1,8 milliarder dollar for at købe 45.000 flere, siger Ash Carter ifølge Reuters.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Finansverdenens jægersoldater

Ole T. Krogsgaard, direktør, Gentofte
På slagmarken er jægersoldaterne kampstyrkens elite. Men også i den finansielle verden opererer elitestyrker. Her er et indblik i deres metoder.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her