*

International

USA firedobler budgettet til at holde Rusland stangen

Flere amerikanske soldater er på vej til Europa som modtræk til Ruslands aggression.

Foto: Wang Lei

Der vil komme flere amerikanske soldater og mere militært udstyr til Europa. Det sker som reaktion på Ruslands øgede militære aktiviteter, skriver Reuters.

På en pressemøde tirsdag fortæller den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, at USA vil firedoble sit budget med sigte på at afskrække russisk "aggression". Dermed er der i 2017 øremærket 3,4 milliarder dollar, svarende til 23 milliarder kroner, til formålet.

- Vi styrker vores tilstedeværelse i Europa for at støtte vores allierede i Nato i lyset af Ruslands aggression.

- Pengene går til flere ting. Flere amerikanske tropper i Europa, mere træning og flere øvelser med vores allierede, mere militært udstyr i regionen og infrastruktur til at støtte dem, siger Ash Carter ifølge Reuters.

Meldingen finder støtte hos Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

- Jeg byder på det kraftigste skridtet velkommen. Det er et klart tegn på USA's fortsatte engagement i Europas sikkerhed. Det vil være et veltimet og markant bidrag til Natos kollektive forsvar, siger Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Rusland har i de seneste år været militært aggressive i Europa. I Ukraine har Rusland annekteret halvøen Krim og er involveret i konflikten i den østlige del af landet. Desuden er russiske militærfly jævnligt krydset ind i europæisk luftrum.

Meldingen om den øgede amerikanske tilstedeværelse kommer i forbindelse med Ash Carters præsentation af forslaget til USA's forsvarsbudget i 2017.

USA's forsvarsbudget gør det sværere at lukke Guantánamo

Forsvarsministeren har samlet bedt Kongressen om 583 milliarder dollar, små 4000 milliarder kroner. Beløbet vil fastholde USA som det land i verden, der bruger klart mest på sit militær.

Ifølge Reuters vil det være mere end de otte lande, der ud over USA bruger mest på deres militær, tilsammen.

Ud over den øgede tilstedeværelse i Europa vil USA prioritere penge til cyberkrig og kampen mod Islamisk Stat.

- Vi har ramt IS med så mange gps-styrede bomber og laserstyrede missiler, at vi er ved at løbe tør. Så vi investerer 1,8 milliarder dollar for at købe 45.000 flere, siger Ash Carter ifølge Reuters.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
En meget begejstret anmelder: Audi har med A3 begået et kæmpeskridt for biludviklingen
Det, der ligner et facelift med den bløde pensel, er i virkeligheden en af sæsonens helt store nyheder. Den nye Audi A3 indeholder elementer, som man ellers mest forventer af fremtidens biler. 
Se flere
Bolig
Top 10: Her er de dyreste liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst
Mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland ligger landets suverænt dyreste sommerhuse. Er du klar til at smide et stort millionbeløb efter en nyt sommerresidens, er der her garanti for ren liebhaver-luksus. 
Se flere
En meget begejstret anmelder: Audi har med A3 begået et kæmpeskridt for biludviklingen
Det, der ligner et facelift med den bløde pensel, er i virkeligheden en af sæsonens helt store nyheder. Den nye Audi A3 indeholder elementer, som man ellers mest forventer af fremtidens biler. 
Se flere
I erindringslejligheden kan et liv ændre sig ved synet af en tæppebanker
I februar modtog museumslærer ved Den Gamle By Henning Lindberg en pris for sit og museets erindringsforløb for mennesker med demens. Erindringslejligheden besøges hvert år af 1.500 demente - blandt dem er Eigil, Asta og Ellen, som du kan møde her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her