*

Kommunalvalg
Indland

29 års fredning af ulven kan snart være slut i Grønland

For at sikre fangsten i Grønland skal det være tilladt at skyde ulve, mener politiker.

Arkivfoto

Naalakkersuisoqs (Grønlands regering, red.) departement for fiskeri og fangst lægger op til et opgør med en gammel fredningsbekendtgørelse af arktiske ulve i fra 1988.

Det skriver Knr.gl.

I slutningen af august blev der sendt en ny bekendtgørelse i høring, og træder den i kraft, vil erhvervsfangere fremover have tilladelse til at skyde ulvene i landet.

Ifølge landsstyremedlem (minister) for fiskeri, fangst og landbrug, Karl-Kristian Kruse, frygter man nemlig, at de fangstdyr, som både erhvervsfangere og ulve gerne vil slå kløerne i - såsom rensdyret og moskusoksen, vil flytte længere sydpå, hvis ikke fredningen ophæves.

Han forklarer til Knr, at målet ikke er at udrydde ulvene men at mindske forekomsten i den nordligste del af landet.

Hos WWF Verdensnaturfonden frygter man dog, at beslutningen træffes på et forhastet grundlag.

»Vi er noget overrasket over, at man pludselig vil indføre jagt på ulvene, uden at overhovedet vide hvor mange der er, siger projektkoordinator hos WWF, Kaare Winther Hansen, til Knr.

Bekendtgørelsen er i høring indtil den 29. september. Hvis forslaget bliver vedtaget, træder det i kraft den 1. januar.  Ulvene må i så fald kun skydes med riffel, mens fælder og gift vil være forbudt, skriver mediet. Desuden vil ulven fortsat have helle i Nationalparken, og kun erhvervsfangere vil have skydetilladelse.

Ifølge mediet Sermitsiaq.ag vides det ikke, præcis hvor mange ulve, der findes i Grønland. Det anslås, at der lever mellem 50 og 100 eksemplarer i landet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her