*

Her er bedst at bo
Indland

Danmark er igen verdens lykkeligste land

Danmark er tilbage på en førsteplads over verdens lykkeligste lande i ny FN-rapport.

Danskerne stoler på hinanden, siger Christian Bjørnskov, økonomiprofessor på Aarhus Universitet til AP. Foto: Lars Poulsen

Danmark topper igen listen over verdens lykkeligste lande.

Det fortæller FN, som onsdag offentliggjorde rapporten »World Happiness Report 2016 Update«.

Verdens lykkeligste lande
  • 1. Danmark
  • 2. Schweiz
  • 3. Island
  • 4. Norge
  • 5. Finland
  • 6. Canada
  • 7. Holland
  • 8. New Zealand
  • 9. Australien
  • 10. Sverige
Danmark har siden rapportens lancering i 2012 hørt til i toppen af listen. Men i den forrige rapport fra 2015 var Danmark henvist til en tredjeplads bag Schweiz og Island. De to lande ligger bag Danmark i den nye rapport, som blandt andet måler tillid, frihed, sundhed og generøsitet.

Ifølge Christian Bjørnskov, økonomiprofessor på Aarhus Universitet, skyldes kåringen danskernes følelse af fællesskab.

»Danskerne stoler på hinanden. Når vi står sammen, kan vi lykkes med alting, samtidig med at vi har en stærk tro på, at vi har selvbestemmelse over vores eget liv,« siger han til AP.

Danmark er dog langt fra en topplacering, når det handler om uligheden mellem de mest lykkelige og mindst lykkelige grupper i en befolkning. Her ligger Danmark nummer 22 bag lande som Sverige, Finland og Holland.

Til sammenligning står det langt værre til i USA, som ligger nummer 85 bag lande som Rusland, De Arabiske Emirater og Nigeria.

I det samlede regnskab står det generelt godt til i de nordiske lande, som alle befinder sig i top 10. Her ligger Norge og Finland henholdsvis nummer fire og fem, mens Sverige akkurat sniger sig ind på en tiendeplads.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FN
Debat: ”Historien om Danmark”
Ebbe KirkegaardSigvej 5, Tim
Jeg har som historieinteresseret med interesse set de to første afsnit af ”Historien om Danmark” på DR1.
Forsiden lige nu

Libyen-ekspert: Libyen er et vigtigt centrum for rekruttering af jihadister

Da Salman Abedi og hans bror i sidste måned blev hentet fra Manchester til Tripoli i Libyen, var det for at rede dem fra islamistisk radikalisering, hævder deres far. Hvis det er sandt, er han af vanvare kommet til at bringe dem fra asken i ilden. I Libyen har de haft rig lejlighed til at fortsætte radikaliseringen. Mandag aften stod Salman Abedi bag terrorangrebet på Manchester Arena.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her