*

Indland

Var gerningsmanden kendt af familien?

Ny tv-dokumentar sætter spørgsmålstegn i sagen om hærværk og chikane mod et lesbisk par fra Mariager.

I mere end 400 dage har en mand været sigtet for hærværk mod et lesbisk par fra Mariager, der i efteråret 2014 oplevede at få smidt affald og poser med hundelort ind i deres have.

Da stod Tulle Krøyer frem og fortalte, hvordan hun, hendes kone og deres to børn igennem længere tid var blevet chikaneret, angiveligt af mennesker, som var modstandere af det lesbiske par.

Mand anholdt og sigtet for hærværk mod lesbisk par

Men nye oplysninger, som DR bringer i aften i dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager", sår tvivl om hovedvidnets forklaring i sagen. Forklaringer, som ifølge DR er centrale for politiets sag mod Carsten Anhøj, der er anklaget i sagen.

Dokumentaren sætter spørgsmålstegn ved, om Tulle Krøyer havde kendskab til den formodede gerningsmand, inden hun den 31. oktober 2014 skulle identificere den mistænkte. Her placerede Tulle Krøyer sin finger ud for et billede af Carsten Anhøj.

Men denne procedure tages kun i brug, hvis vidnet ikke på forhånd har kendskab til gerningsmandens identitet. Og det tyder flere oplysninger i DR's dokumentar, at hun havde.

Fire dage inden udpegelsen af Carsten Anhøj sender Tulle Krøyer en mail til den lokale frikirke, Mariager Frikirke.

»Vi ved, hvem vores fan er, efter at han var i vores have fredag nat. Han bor 500 meter fra os i fugleflugt,« står der i mailen, sendt den 27. oktober.

Forinden havde hun i et interview med Go' Morgen Danmark antydet, at der var en forbindelse mellem frikirken, der hører under Pinsebevægelsen, og sagen om chikane mod Tulle Krøyer og hendes familie.

»Man må ikke have forsøgt at identificere ham inden, og da slet ikke være nået til en overbevisning om, at det er en bestemt person, for så udpeger man jo bare den person, man tror det er,« siger Eva Smith, juraprofessor og ekspert i vidneudsagn til DR Dokumentar.

At mistanken allerede inden fotoidentifikationen var rettet mod en bestemt person understøttes yderligere af en Facebook-korrespondance, som Tulle Krøyer havde med sin veninde tre dage inden identifikationen.

»Hvis navnet slipper ud i medierne, kan det blive endnu mere besværligt at få ham dømt. Men du kender måske familien Anhøj?« spørger Tulle Krøyer sin veninde over Facebook.

»Er fornavnet Carsten?« bliver der spurgt tilbage.

»Yep,« svarer Tulle Krøyer.

Tulle Krøyer har til DR Dokumentar tidligere sagt, at hun først blev bekendt med Carsten Anhøjs navn i juni 2015, da politiet frafaldt sigtelsen i en periode.

Carsten Anhøj har indtil videre været sigtet for hærværk i 428 dage, men Nordjyllands Politi oplyser til DR, at en afklaring er på vej.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her