*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Blå blok svigter naturen

To beslutningsforslag fra partierne i blå blok 27/3 vil bombe naturbeskyttelsen årtier tilbage og er et frontalangreb på Danmarks natur for at gavne landbruget. Oppositionen vil fjerne naturbeskyttelsen af 28.000 km danske vandløb, så disse alene skal tjene til afvanding af især landbrugsarealer, og vandløb skal igen rettes ud. Der er ellers i årtier brugt milliarder på at forbedre naturtilstanden i vores vandløb og søer samt i havmiljøet.

Desuden vil blå blok udlægge 20 pct. af statsskovene til biodiversitet ved at stoppe skovdriften.

Et rigtig godt forslag, men absolut ikke, når man til gengæld vil fjerne beskyttelsen af 20 pct. af § 3-naturen, dvs. enge, strandenge, overdrev, moser og søer. Det forslag vil således direkte reducere naturarealet i Danmark – af hensyn til landbruget.

Den biologiske mangfoldighed er i tilbagegang i Danmark, og det er en bunden opgave at vende den udvikling inden 2020, også for en evt. ny regering. Det har EU’s ledere forpligtet hinanden til i 2010.

19/2 vedtog Folketinget med et snævert flertal til venstre i salen en ny lov, der betyder, at et grønt danmarkskort nu skal realiseres, og at der indføres forbud mod gødskning og sprøjtning på alle arealer omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3. Et stort skridt i den rigtige retning for at beskytte vores skrøbelige natur. Men partierne i blå blok vendte sig kraftigt imod forslaget, der efter partiernes mening er en vækstdræber for landbruget.

Blå blok svigter naturen med den mangel på støtte til gode lovforslag og med de to beslutningsforslag. Desuden skal man lede meget længe efter en formuleret naturpolitik på partiernes hjemmesider, ja, flere partier har slet ingen. Natur og naturbevarelse bør være et anliggende for alle partier i Folketinget. Det kan nås endnu.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her