*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vindmøller er altså farlige

Familier er på flugt fra kæmpevindmøller. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Asbjørn Bjerre, direktør i Danmarks Vindmølleforening, skriver i JP 19/12, at vindmøller ikke er farlige. Afstandskravet på fire gange møllehøjden var AB selv direkte involveret i, da han og Svend Auken i juni 1999 fik lusket dette afstandskrav igennem Folketinget ved at ændre det aftenen inden, det skulle vedtages i Folketinget, uden dokumentation på, at det afstandskrav var godt nok til de nye kæmpevindmøller.

Miljøstyrelsens (MST) rapport fra 1994 sagde ti gange møllehøjden baseret på små møller. Hvordan kunne fire gange møllehøjden overhovedet komme på tale?

Flugt fra kæmpevindmøller

Det fik alvorlige konsekvenser for mange mennesker, som AB udmærket er klar over. Han besøgte selv familien Rafn i Ringkøbing, der måtte flygte fra sit hus, efter at familien ikke kunne sove, og datteren fik kraftige tics-bevægelser efter tre måneders naboskab. Ingen tvivl hos dem, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Familien Nielsen i Ringkøbing kunne ikke sove. Familien måtte flygte ud i sit sommerhus. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Familien Søndergaard i Dronninglund må også flygte ud i sommerhus for at sove. I familiens bolig blev målt indendørs lavfrekvent støj på 25 dB. Kraftig overskridelse af grænseværdien. Moderen har menstruationsforandringer. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Minkavler Kaj Bank Olesen, Vildbjerg, har nærmest mistet sin minkproduktion på et år. Han har 1.600 misdannede minkfostre liggende i dybfryseren. Han har aldrig før set misdannede minkfostre i de 26 år, han har haft minkfarm. Han og hans kone er flygtet ud i deres sommerhus for at kunne sove. Hans arbejdsmediciner har forbudt ham at være på farmen, når det blæser meget. De er ikke i tvivl, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Kvindernes cyklus blev ændret

Undertegnede havde en planteskole, hvor kæmpevindmøllerne ændrede samtlige kvinders cyklus. Efter fire måneder uden møllenærhed er alle kvindernes cyklus normal.

Min kone og jeg flygtede fra vores bolig efter ti måneders naboskab, da vores kroppe vibrerede, så vi ingen søvn fik. Vi flyttede tre km væk og kunne nu sove. Vi havde seks udlændinge boende i et halvt år på planteskolen, alle havde dårlig søvn, og kvindernes cyklus blev totalt forandret. Efter hjemkomst forsvandt symptomerne.

De, der havde arbejdet for os de seneste seks år inden mølleopsætning, havde aldrig problemer dengang. Ingen tvivl hos nogen, årsagen: kæmpevindmøllerne.

Søvnen bliver ødelagt

Alles problem er, at søvnen bliver ødelagt. Naboernes læger har fået det at vide. Arbejdsmedicinerne har fået det at vide. Hvorfor kan vi ikke få målt søvnkvaliteten? Skal søvnkvaliteten vise afstandskravet?

En søvnkvalitetsundersøgelse af naboer til kæmpevindmøller vil give et bedre og hurtigere resultat end den undersøgelse, Miljøministeriet iværksatte i 2013, der kun handler om at legitimere opsætning af kæmpevindmøller med baggrund i genepåvirkningen fra små møller. Totalt ubrugelig undersøgelse.

Som professoren siger

AB henviser til en canadisk undersøgelse, men den fortæller lige præcist, hvad Aalborg Universitet ved professor Henrik Møller hele tiden har sagt; at den hørbare støj ikke må overstige 35 dB(A). I dag har MST fastlagt grænseværdien til 46 dB(A), som er langt over en tredobling af lydtrykket og samtidig en kraftig forøgelse af den lavfrekvente støj.

Professor Henrik Møllers videnskabelige studier har vist, at naboerne fik for stort lydtryk med de grænseværdier og afstandskrav, som MST og AB fik fastlagt dengang. I dag er professor Henrik Møller fyret, hvorfor? Sandheden har trange kår, når nogen går imod vindmøllebranchen, især dens målinger og egne regler.

Tvangsindlagt til mistrivsel

Vi, der har fået smadret tilværelsen, mistet ejendomme og helbred, og som igen er kommet til hægterne efter flugten fra kæmpemøllerne og formår at fatte pennen og fortælle den virkelighed, som I ikke ønsker skal komme frem til offentligheden, hvad vil I gøre ved os?

Alene i dette indlæg omtaler jeg 24 personer, der er flygtet fra kæmpevindmøllerne for at redde deres liv. Mange flere sidder tilbage i ejendomme, der er usælgelige, og de er tvangsindlagt til mistrivsel.

Utroligt, at du, AB, kan sove godt med den helbredsbyrde, som du har påført mange naboer ved at få ”lusket” den lovgivning igennem Folketinget. Opfordring: Benyt de tomme boliger til et ophold 24 timer i døgnet og mærk konsekvensen af egne handlinger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Jeg skammer mig over at være dansker
Gert S. Haurum, byrådsmedlem i Gråsten i tre perioder 94-09, Buskmosevej 12, Gråsten
Efter at have læst astrofysikeren Uffe Hellstens kronik i JP 24/7 og fulgt sagen må jeg desværre for første gang i mit lange liv tilstå, at jeg skammer mig over at være dansker.
Debat: Nedlæg Mindelunden
Birgitte Asmussen, kontorassistent, psykoterapeut, Fynsvej 75, 3. tv. Kolding
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce

Blog: 80 mia. kr. er prisen for inkompetente og uduelige politikere

Rune Lund
Det er en gigantisk skandale, at SKAT nu ser ud til at blive nødt til at kaste en hvid pind efter 80 mia. kr., hvoraf størstedelen for længst burde have ligget i statskassen. Det gør kravet om en kommissionsundersøgelse af skandalerne i SKAT, der kan placere et politisk ansvar, endnu mere aktuelt.

Blog: Damebladsstof er eksistentialisme

Rune Toftegaard Selsing
Damebladsstoffet fortæller bedre end noget andet i avisen, hvad det vil sige at være menneske i dag.

Blog: En tølper

David Trads
Debatten må gerne være hård, men jeg accepterer ikke at blive kaldt landsforræder.

Debat: Investorer vil også forbedre verden

Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder | Karoline Rahbek, Verdens Bedste Nyheder
Business as usual er ikke en valgmulighed i et længere og miljømæssigt perspektiv.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her