*

Mikael Jalving

Blog: Frankrig er fortid

Det smukke og formidable land befinder sig i en dyb identitetskrise, men hvad franskmændene evner at gøre ved det henstår stadig i mørke.

Blog: Myterne falder i et europæisk valgår

Hvad vinen var for Roland Barthes, er globaliseringen for Sofie Carsten Nielsen.

Blog: Globalister i alle lande, lad vær'!

En påskekrise er brudt ud i Socialdemokratiet og viser, hvor svært partiet har det med at gøre sig fri af sin egen historie i udlændingepolitikken.

Blog: Bedst at bo på landet

Engang boede missionen i de vindblæste egne, i dag bebor den pæne adresser med svinedyr designerøl, vinbar og sushi henne om hjørnet.

Blog: En gang til for Jens Kindberg

Jeg hader ikke Danmark, mine venner hader ikke Danmark, men ser med voksende forundring og frustration på den måde, vi behandler folk, stat og nation på.

Blog: Konservativ erhvervsmand snorksover i timen

Siden 2001 har den stået meget på islam og indvandring, det indrømmer jeg. Men politisk bevidsthed tager udgangspunkt i ens eget liv, sted og samtid.

Blog: Hvad Casper Christensen ikke forstår

Det er ikke pigmentering, der drøftes fra Gedser til Skagen, men konsekvenserne af 35 års akkumuleret indvandring – og udsigten til endnu mere.

Blog: Litterat i voldsom Volvo

Sprogmand, stilist og spasmager Hans Hauge viser, at man godt kan være sin tids største filosof og nazist på én og samme gang i herlig ny bog, der stort set træder alle positioner over tæerne.

Blog: Indvandring uden jordforbindelse

Vesteuropa har aldrig nogensinde før oplevet en så massiv tilstrømning af mennesker med en helt anden kultur og religion end den almene.

Blog: Jeg parkerer bæstet og henter skønheden frem

I slutningen af marts erfarer man, hvad de andre har gået og puslet med over vinteren. Og sådan nogenlunde, hvad de tjener.

Blog: Nederlag i Nederland – men for hvem?

Overalt i Vesteuropa blæser der nye vinde, og forklaringen er enkel: De sociale, økonomiske og kriminologiske konsekvenser af den hidtidige indvandring er slået igennem.

Blog: Ingen blev skudt, de fleste drak vin og spiste flæskesvær

Lars Vilks Komiteen insisterede på normalitet og fri debat og uddelte sin ytringsfrihedspris til ukuelig syrisk forfatter, der forklarer, hvorfor arabisk storhed er blevet til muslimsk misere.

Blog: Hvad Anders Samuelsen ikke kan fortælle sin søn

Så længe mange tyrkere og andre indvandrere i Europa først og fremmest identificerer sig som tyrkere eller det, de var, før de kom hertil, bliver de aldrig tyskere, hollændere eller danskere.

Blog: Internettet er intet mirakel

De sociale medier redder os ikke fra os selv, lige så lidt som bogtrykkerkunsten gjorde det. Vi er nøjagtig lige så syndige og paradoksale som altid.

Blog: Det Økologiske Råd er et fupnummer

Når Det Økologiske Råd kræver, at danskerne skal straffes for at bruge deres brændeovne, er det reelt kraftvarmeværkerne, der taler.

Blog: Carsten Børge Jensen tager fejl igen

Aarhus 2017 lagde i søndags scene til en både oplysende og sjov maratondebat. Men den konfirmerede også, at kristendom ikke længere er del af diskussionen om Danmarks fremtid.

Blog: Da venstrefløjen gik i kloster

Venstrefløjens begejstring for ytringsfriheden var kortvarig. Nu gælder det om at gribe magten og være venner med alle, bortset fra dem, der kæmper for friheden.

Blog: Troen på den egohumanistiske stormagt fosser ud af Sverige

Glem Trump for en stund. Spændingerne i Sverige handler om mere og andet end det og bliver også dansk virkelighed, hvis vi lader stå til.

Blog: Venstrefløjens tre store svigt på 30 år

Først svigtede den arbejderklassen, dernæst svigtede den velfærdsstaten, og så svigtede den nationalstaten.
Se flere nyheder
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
23.04.17, 11:00
Radikales hede drømme om samarbejde med blå blok med Kristian Jensen i front er ikke helt tossede. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.04.17, 14:48
Elitens svigt af eget folk i Frankrig er skræmmende læsning. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.17, 14:14
Skidt med, at storstilede udviklingsprogrammer kun vil gøre ondt værre. De er alligevel ikke ment som praktiske, ladsiggørlige forslag. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
22.04.17, 10:53
Ja, vi skal tage afstand fra Erdogan. Nej, vi skal ikke isolere 75 millioner tyrkere Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.04.17, 12:37
Højhuse udstråler ambitioner. Læs mere
Af Rune Lund
21.04.17, 10:07
Nedsættelsen af bo- og gaveafgiften fra 15 pct. til 5 pct. for familieejede erhvervsvirksomheder er et resultat af en af de mest koordinerede lobby-kampagner vi har set i Danmark, styret af nogle af landets største familieejede virksomheder, der også sponsorerer de borgerlige i stor stil med partistøtte. Dokumentationen for at det skulle gavne beskæftigelse og vækst er derimod meget fraværende. Pengemagt og politik er her smeltet sammen i en meget uskøn blanding. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.04.17, 09:39
Det smukke og formidable land befinder sig i en dyb identitetskrise, men hvad franskmændene evner at gøre ved det henstår stadig i mørke. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.04.17, 07:21
Men venstrefløjen vil ikke forstå, hvor stor en del der skyldes ukvalificerede ikke-vestlige. De liberale forstår heller ikke noget. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.04.17, 22:28
Skal landbruget ud af sin krise, er vi nødt til at ofre en hel generation. Læs mere
Af Finn Slumstrup
20.04.17, 11:47
EU skal tales op og ikke ned i politisk dagligdag. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her