*

Mikael Jalving

Blog: Da venstrefløjen gik i kloster

Venstrefløjens begejstring for ytringsfriheden var kortvarig. Nu gælder det om at gribe magten og være venner med alle, bortset fra dem, der kæmper for friheden.

Blog: Troen på den egohumanistiske stormagt fosser ud af Sverige

Glem Trump for en stund. Spændingerne i Sverige handler om mere og andet end det og bliver også dansk virkelighed, hvis vi lader stå til.

Blog: Venstrefløjens tre store svigt på 30 år

Først svigtede den arbejderklassen, dernæst svigtede den velfærdsstaten, og så svigtede den nationalstaten.

Blog: De etablerede partier har ingen svar

Trump eller ej. Modstanden mod den arabiske indvandring vokser og vokser i Europa, mens ledende politikere venter på, at problemerne driver over.

Blog: Til kamp mod flokdyrene

Interview. Kai Sørlander insisterer på at kunne få os alle til at tænke selv og beder os om at undgå flokmentalitet på universitetet.

Blog: Soldat Arbejder Anark

Vild overskrift, ikke? Men det er titlen på årets bedste antologi om Ernst Jüngers skandaløse og eksklusive forfatterskab. Læs den, før verden går under.

Blog: Trump tager troen fra os

Amerikas 45. præsident stjæler vores dogmer om verden, som vi er kommet til at ønske os den efter venstreorienteringen fra 1968 og universalismen fra 1989.

Blog: Velkommen til Pokémon No Go Zone

Så vidt har vi drevet det, at det bliver anset for humanisme at forværre problemerne på begge sider af Middelhavet.

Blog: Derfor får vi mere Trump i Europa

Hjælp til selvhjælp: Hvis de trøstesløse eliter vil have mindre Trump, skal de skrue gevaldigt ned for migrationen og Unionen.

Blog: Hævnen for at have snorksovet

Med brexit og Trump er ånden ude af flasken, og hvor er det dog befriende. Nu kan vi måske tale om tingene i stedet for at fortsætte som hidtil.

Blog: Hvem siger, at mennesket vil sit eget bedste?

Indførelsen af borgerløn – uanset om det sker af liberale grunde eller ej – vil i realiteten være et af de sidste skridt mod de facto forsørgelse og ansvarsfratagelse af danskerne.

Blog: Haves: eliter. Ønskes: nye eliter

Den største trussel mod de vesterlandske værdier kommer fra Berlin, Davos, Bruxelles og det grænseløse-multikulturelle eksperiment.

Blog: Læs bøger i stedet for dårlige aviser

Politiken og andre medier behandler mennesker som får og får som mennesker, hvorfor det bedste nytårsforsæt må være at læse færre aviser og flere bøger i det ny år. Her kommer tre anbefalinger.

Blog: Satire er samfundskritikkens stand-in

Takket være vor tids Tornerosesøvn godtager vi den politiske klasses fatalisme og flygter ind i en verden af distraktion.

Blog: Januar gør dig stærkere

Filosofi i årets første måned er anderledes prosaisk end sangvinske drømme om dit og dat i en fyldt julekirke eller på en varm sommerdag.

Blog: Samme procedure som sidste år?

Nej, tak, James. Der er mere end nogensinde brug for alternativer til vor tids postnationalisme, føderalisme og determinisme.

Blog: Terroren er kun budbringer

Multikulturalisme med islamisk twist medfører ikke øget mangfoldighed, men derimod tiltagende politiske, sociale og etniske spændinger i samfundet.

Blog: Retten til ikke at være så forbandet hellig

Mellem 1988 og 2016 ligger en afgrund. Gensyn med Salman Rushdie, Carsten Jensen og en ny stemme ved navn Kristian Tørning.

Blog: Mogens Camres død markerer tredive spildte år for Socialdemokratiet

»Hvis vi havde lyttet til vores egne borgmestre dengang, havde vi ikke haft DF. Vi havde formentlig heller aldrig fået en statsminister ved navn Anders Fogh Rasmussen«.
Se flere nyheder
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
27.02.17, 09:07
Et markant flertal af befolkning er glade for medlemsskabet af EU, men det er et lille højtråbende mindretal der stjæler billedet Læs mere
Af Samira Nawa Amini
27.02.17, 08:51
Det er dybt problematisk, at medierne går uden om kilder med etnisk minoritetsbaggrund når de skal tale med ’den almindelige dansker’. Uanset om denne frasortering er bevidst eller ubevidst, så vidner den om, at de brune kilder med de brune navne tilsyneladende bliver set som forstyrrende elementer i mediebilledet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
26.02.17, 22:10
Det er fuldkommen ligegyldigt, at drengebørn bliver omskåret. Det vigtige er det, vi har i hovedet. Ikke det, vi har mellem benene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.17, 21:11
Det kan være fornuftigt at gøre status. Hvad vil de to indvandringskritiske partier, der med sikkerhed står på stemmesedlen næste gang? Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
24.02.17, 15:07
Det forpligter at være kongelig, og flugten fra grænselandet er respektløst og skader kongehusets renommé. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
24.02.17, 13:03
Man ser igennem fingre med afbrænding af Bibler, men Koranafbrænding er man angst for, fordi man dybest set godt ved, at islam er anderledes ufredelig end kristendommen. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
24.02.17, 11:50
Går den, så går den... Det synes at være Dansk Folkepartis parole i forsøget på at forvirre, fordreje og forarge EU-debatten. I virkeligheden står Vistisen i spidsen for et grimt dobbeltspil i DF´s EU-politik. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.02.17, 10:22
Venstrefløjens begejstring for ytringsfriheden var kortvarig. Nu gælder det om at gribe magten og være venner med alle, bortset fra dem, der kæmper for friheden. Læs mere
Af Anders Vistisen
24.02.17, 09:57
Er der nogen grund til at juble over, at tyskerne i dag mangler viljen til at forsvare sig imod en invasion, som nedbryder deres stat og deres samfund? Læs mere
Af Camilla Schwalbe
23.02.17, 16:00
"Vi har alle en forpligtelse til at tage ansvar for vores ord og gerninger. Det ansvar har ingen farve eller religion, det gælder alle mennesker." Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her