*

Mikael Jalving

Blog: Træhesten i Manchester

Jeg tæller ikke længere angrebene og orker ikke at læse mere om den ene, den anden, den tredje araber, som sprænger vesterlændinge i luften eller kører dem ned med lastbiler.

Blog: Revolutionen er aflyst

Engang var socialisme noget med at forandre verden, i dag er den blevet indvendig og personlig. Følelser, kropslig varme og økomærket karma. Måske er det dens sidste chance.

Blog: Danske piger og raske drenge går ikke i koranskole

Vi skal ikke være kolde, men varme. Glem revolutionen, nu gælder det relationen – forbindelsen mellem os og dem, der var her før.

Blog: Hverken liberalist eller socialist, men narcissist

Den nyindsatte franske præsident er i egen selvforståelse aldrig imod, men »en person, der er for«, og sådan nogle skal man nok ikke have høje forventninger til.

Blog: Regn, regn, regn... selv i Pilestræde

Vi er antropologiske optimister, men nødt til at tilsætte en vis dosis pessimisme eller realisme i vores omgang med hinanden, ellers ender vi som Macron eller Uffe Elbæk.

Blog: Europas redning kommer indefra

Vor tids folkevandringer har fået flere til at forstå, at EU er en irregulær stat, der hverken kan sikre de ydre grænser eller tolerere nationale forskelle, karakteristika og hensyn.

Blog: Europæerne vil miste det eneste sted på jorden, de kalder deres

Britiske Douglas Murray siger det, vi ikke vil høre: Vi får for få børn og inviterer hele verden til Europa. Om et par generationer er Europa uigenkendelig.

Blog: Tanker om Europas transformation

Den tysk-amerikanske politiske filosof Hannah Arendt skriver om mellemkrigstidens migration på en måde, så at man ser linjerne til i dag – og forskellen.

Blog: Skønheden og uhyret

Den pludselige og ukritiske fejring af Macron giver mindelser om fejringen af Obama. Makronen skal redde os fra Le Pen, sådan som Clinton skulle redde os fra Trump.

Blog: Frankrig er fortid

Det smukke og formidable land befinder sig i en dyb identitetskrise, men hvad franskmændene evner at gøre ved det henstår stadig i mørke.

Blog: Myterne falder i et europæisk valgår

Hvad vinen var for Roland Barthes, er globaliseringen for Sofie Carsten Nielsen.

Blog: Globalister i alle lande, lad vær'!

En påskekrise er brudt ud i Socialdemokratiet og viser, hvor svært partiet har det med at gøre sig fri af sin egen historie i udlændingepolitikken.

Blog: Bedst at bo på landet

Engang boede missionen i de vindblæste egne, i dag bebor den pæne adresser med svinedyr designerøl, vinbar og sushi henne om hjørnet.

Blog: En gang til for Jens Kindberg

Jeg hader ikke Danmark, mine venner hader ikke Danmark, men ser med voksende forundring og frustration på den måde, vi behandler folk, stat og nation på.

Blog: Konservativ erhvervsmand snorksover i timen

Siden 2001 har den stået meget på islam og indvandring, det indrømmer jeg. Men politisk bevidsthed tager udgangspunkt i ens eget liv, sted og samtid.

Blog: Hvad Casper Christensen ikke forstår

Det er ikke pigmentering, der drøftes fra Gedser til Skagen, men konsekvenserne af 35 års akkumuleret indvandring – og udsigten til endnu mere.

Blog: Litterat i voldsom Volvo

Sprogmand, stilist og spasmager Hans Hauge viser, at man godt kan være sin tids største filosof og nazist på én og samme gang i herlig ny bog, der stort set træder alle positioner over tæerne.

Blog: Indvandring uden jordforbindelse

Vesteuropa har aldrig nogensinde før oplevet en så massiv tilstrømning af mennesker med en helt anden kultur og religion end den almene.

Blog: Jeg parkerer bæstet og henter skønheden frem

I slutningen af marts erfarer man, hvad de andre har gået og puslet med over vinteren. Og sådan nogenlunde, hvad de tjener.
Se flere nyheder
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Seneste blogs
Af Finn Slumstrup
27.05.17, 12:47
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland. Læs mere
Af Maria Bille Høeg
26.05.17, 14:04
Når kommunerne sidder på hænderne, går det ud over de ledige. Læs mere
Af David Trads
26.05.17, 13:25
Tak for denne gang. Det har været en fornøjelse at diskutere med jer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
26.05.17, 09:59
Aftalt spil ødelægger sporten og skal bekæmpes med alle midler Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
25.05.17, 18:07
Kristendommen lærer, at myndighederne skal bruge sværdet til at skræmme dem, der gør det onde, dvs. terroristerne. Alligevel prædiker mange kirkelige magthavere det modsatte. Læs mere
Af Signe Munk
25.05.17, 14:09
Det var ikke nok at smide udtrådte løbesko på Finansministeriets trappe. Men ministeren må forstå, at der er grænser for, hvor meget man kan øge tempoet på sygehusene. Læs mere
Af Mikael Jalving
25.05.17, 12:43
Jeg tæller ikke længere angrebene og orker ikke at læse mere om den ene, den anden, den tredje araber, som sprænger vesterlændinge i luften eller kører dem ned med lastbiler. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
25.05.17, 11:29
Ida Auken slukker sit fjernsyn, når hun hører om terrorangrebet i Manchester. Så terroristerne ikke vinder. Gid de piger i Manchester kunne have lukket døren ud til Salman Abedi, så terroristen ikke vandt. Gid de familier kunne lukke deres sorg, så terroristerne ikke vandt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.17, 19:05
Islam forklarer en del, men resten skal forstås som de elendige taberes reaktion. Læs mere
Af Angela Brink
24.05.17, 13:23
Den nye digtsamling – White Girl 2 – af forfatterinden Christina Hagen siger noget interessant og væsentligt om vores samtid. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her