*

Mikael Jalving

Blog: Indvandring uden jordforbindelse

Vesteuropa har aldrig nogensinde før oplevet en så massiv tilstrømning af mennesker med en helt anden kultur og religion end den almene.

Blog: Jeg parkerer bæstet og henter skønheden frem

I slutningen af marts erfarer man, hvad de andre har gået og puslet med over vinteren. Og sådan nogenlunde, hvad de tjener.

Blog: Nederlag i Nederland – men for hvem?

Overalt i Vesteuropa blæser der nye vinde, og forklaringen er enkel: De sociale, økonomiske og kriminologiske konsekvenser af den hidtidige indvandring er slået igennem.

Blog: Ingen blev skudt, de fleste drak vin og spiste flæskesvær

Lars Vilks Komiteen insisterede på normalitet og fri debat og uddelte sin ytringsfrihedspris til ukuelig syrisk forfatter, der forklarer, hvorfor arabisk storhed er blevet til muslimsk misere.

Blog: Hvad Anders Samuelsen ikke kan fortælle sin søn

Så længe mange tyrkere og andre indvandrere i Europa først og fremmest identificerer sig som tyrkere eller det, de var, før de kom hertil, bliver de aldrig tyskere, hollændere eller danskere.

Blog: Internettet er intet mirakel

De sociale medier redder os ikke fra os selv, lige så lidt som bogtrykkerkunsten gjorde det. Vi er nøjagtig lige så syndige og paradoksale som altid.

Blog: Det Økologiske Råd er et fupnummer

Når Det Økologiske Råd kræver, at danskerne skal straffes for at bruge deres brændeovne, er det reelt kraftvarmeværkerne, der taler.

Blog: Carsten Børge Jensen tager fejl igen

Aarhus 2017 lagde i søndags scene til en både oplysende og sjov maratondebat. Men den konfirmerede også, at kristendom ikke længere er del af diskussionen om Danmarks fremtid.

Blog: Da venstrefløjen gik i kloster

Venstrefløjens begejstring for ytringsfriheden var kortvarig. Nu gælder det om at gribe magten og være venner med alle, bortset fra dem, der kæmper for friheden.

Blog: Troen på den egohumanistiske stormagt fosser ud af Sverige

Glem Trump for en stund. Spændingerne i Sverige handler om mere og andet end det og bliver også dansk virkelighed, hvis vi lader stå til.

Blog: Venstrefløjens tre store svigt på 30 år

Først svigtede den arbejderklassen, dernæst svigtede den velfærdsstaten, og så svigtede den nationalstaten.

Blog: De etablerede partier har ingen svar

Trump eller ej. Modstanden mod den arabiske indvandring vokser og vokser i Europa, mens ledende politikere venter på, at problemerne driver over.

Blog: Til kamp mod flokdyrene

Interview. Kai Sørlander insisterer på at kunne få os alle til at tænke selv og beder os om at undgå flokmentalitet på universitetet.

Blog: Soldat Arbejder Anark

Vild overskrift, ikke? Men det er titlen på årets bedste antologi om Ernst Jüngers skandaløse og eksklusive forfatterskab. Læs den, før verden går under.

Blog: Trump tager troen fra os

Amerikas 45. præsident stjæler vores dogmer om verden, som vi er kommet til at ønske os den efter venstreorienteringen fra 1968 og universalismen fra 1989.

Blog: Velkommen til Pokémon No Go Zone

Så vidt har vi drevet det, at det bliver anset for humanisme at forværre problemerne på begge sider af Middelhavet.

Blog: Derfor får vi mere Trump i Europa

Hjælp til selvhjælp: Hvis de trøstesløse eliter vil have mindre Trump, skal de skrue gevaldigt ned for migrationen og Unionen.

Blog: Hævnen for at have snorksovet

Med brexit og Trump er ånden ude af flasken, og hvor er det dog befriende. Nu kan vi måske tale om tingene i stedet for at fortsætte som hidtil.

Blog: Hvem siger, at mennesket vil sit eget bedste?

Indførelsen af borgerløn – uanset om det sker af liberale grunde eller ej – vil i realiteten være et af de sidste skridt mod de facto forsørgelse og ansvarsfratagelse af danskerne.
Se flere nyheder
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
25.03.17, 18:15
Den tredje verdens klankultur er vigtigere end religionen islam. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
24.03.17, 12:45
Folkevandringer og globaliseringens skyggesider bliver EU's udfordringer de kommende år. Læs mere
Af Siddik Lausten
24.03.17, 11:53
Jeg frygter sommeren. Jeg frygter at skulle stå ved havnebadet i København foran unge veltrænede mænd og konkurrere om kvindernes blikke. Læs mere
Af Rune Lund
24.03.17, 10:48
SF’s partileder, Pia Olsen Dyhr, var 22. marts ude med et større forsvar for, at SF er gået med i den nye Nordsø-aftale. I Politiken fremkommer Pia Olsen Dyhr med en lang række tvivlsomme påstande om aftalens fortræffeligheder, som der i høj grad kan sættes spørgsmålstegn ved. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
24.03.17, 09:27
Nye spillefilm på vej. Men hvem har egentlig rettighederne til historiens hovedpersoner? Læs mere
Af Mikael Jalving
24.03.17, 08:31
Vesteuropa har aldrig nogensinde før oplevet en så massiv tilstrømning af mennesker med en helt anden kultur og religion end den almene. Læs mere
Af Annika Smith
23.03.17, 15:09
For få uger siden løj jeg en skotte lige op i ansigtet på grund af ting, der foregik i mit underliv. Det gør jeg ikke igen. Læs mere
Af Finn Slumstrup
23.03.17, 15:08
Udkantsdanmark erkender stadig stærkere, at samarbejde er nødvendigt. Læs mere
Af Søren Nielsen
23.03.17, 12:45
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner Læs mere
Af Jens Kindberg
23.03.17, 09:56
Send tabet til banken dernæst til pensionskassen og tjen pengene selv. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her