*

Debat

Outlandish driver propaganda

I OUTLANDISH-musikvideoen til musiknummeret ”Aicha” (der i øvrigt også er navnet på profeten Muhammeds barnekone), opdagede jeg noget meget foruroligende, da jeg tilfældigvis så den på internettet.

Sangen, der synes at være en hyldest til indvandrerkvinder i almindelighed, indeholder tre små sammenhængende klip i løbet af musikvideoen, som på indoktrinerende vis har det simple budskab, at man i islam finder lykken. Således ser man ca. 23 sekunder inde i musikvideoen en pige af dansk (!) udseende, som kigger bedrøvet på sig selv i spejlet. Klippet varer et par sekunder.

Ca. 54 sekunder inde i musikvideoen kommer man tilbage til pigen. Her er hun i færd med at tage et tørklæde om hovedet. Klippet varer ligeledes et par sekunder.

Mod slutningen af musikvideoen, ca. 3 minutter og 23 sekunder inde, ser man pigen stå smilende med tørklædet om hovedet. Hun har nu fundet lykken.

Klippet varer også et par sekunder.

I musikvideoen ser man derudover en blanding af tørklædeklædte kvinder og kvinder uden tørklæde.

På den måde fremstår Outlandish umiddelbart modereret og moderat med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt kvinder bør iklæde sig tørklædet.

Men budskabet står klart i kraft af de tre klip, der synes at udgøre en rød tråd i musikvideoen: Kvinder bør iklæde sig tørklædet for på den måde at finde lykken i islam.

Det er uhørt med sådanne indoktrinerende, filmiske metoder af propagandistisk karakter, og det er endvidere skræmmende at tænke på den indflydelse, denne ”ungdomsmusik” kan have på unge danske piger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Kvoteskandalen læner sig op ad en rigsretssag
Skandalen er så alvorlig, at det kan vise sig nødvendigt med en uvildig, ekstern juridisk vurdering af, hvorvidt der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod én eller flere ministre om ikke mod dem alle.
JP mener: Vi skal alle være lige fattige
Der er simpelthen for få stemmer at hente blandt de danskere, der relativt set bidrager mest til fællesskabet. Derfor står kappestriden om de vælgere, der økonomisk set bidrager mindst.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce

Blog: Ord har betydning

Holger K Nielsen
Det hævdes ofte, at kun handlinger betyder noget i politik. Hvad man går rundt og siger er ligegyldigt, for det er kun ord.

Blog: JP er mere pluralistisk end Berlingske

Jens Kindberg
Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske.

Blog: Farvel og tak. Jeg trækker mig bukkende tilbage

Finn Slumstrup
Gennem de seneste to år har jeg haft det privilegium at være blogger her på JP.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her