*

Debat

Outlandish driver propaganda

I OUTLANDISH-musikvideoen til musiknummeret ”Aicha” (der i øvrigt også er navnet på profeten Muhammeds barnekone), opdagede jeg noget meget foruroligende, da jeg tilfældigvis så den på internettet.

Sangen, der synes at være en hyldest til indvandrerkvinder i almindelighed, indeholder tre små sammenhængende klip i løbet af musikvideoen, som på indoktrinerende vis har det simple budskab, at man i islam finder lykken. Således ser man ca. 23 sekunder inde i musikvideoen en pige af dansk (!) udseende, som kigger bedrøvet på sig selv i spejlet. Klippet varer et par sekunder.

Ca. 54 sekunder inde i musikvideoen kommer man tilbage til pigen. Her er hun i færd med at tage et tørklæde om hovedet. Klippet varer ligeledes et par sekunder.

Mod slutningen af musikvideoen, ca. 3 minutter og 23 sekunder inde, ser man pigen stå smilende med tørklædet om hovedet. Hun har nu fundet lykken.

Klippet varer også et par sekunder.

I musikvideoen ser man derudover en blanding af tørklædeklædte kvinder og kvinder uden tørklæde.

På den måde fremstår Outlandish umiddelbart modereret og moderat med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt kvinder bør iklæde sig tørklædet.

Men budskabet står klart i kraft af de tre klip, der synes at udgøre en rød tråd i musikvideoen: Kvinder bør iklæde sig tørklædet for på den måde at finde lykken i islam.

Det er uhørt med sådanne indoktrinerende, filmiske metoder af propagandistisk karakter, og det er endvidere skræmmende at tænke på den indflydelse, denne ”ungdomsmusik” kan have på unge danske piger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: DR bør slankes
P3 skal ikke nødvendigvis drives af DR.
Kronik: Babis er den tjekkiske Trump
Martina Schepelern, tolk, oversætter og underviser
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce

Blog: Skadelig symbolpolitik sætter integrationen tilbage

Gitte Seeberg
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold

Blog: En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Jens Kindberg
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her