*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
tirsdag 22. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten aarhus
AGF 24.01.2013 kl. 03:00
Sportschef Brian Steen Nielsen er godt tilfreds med, at kunne indgå et samarbejde med de forsvarende engelske mestre, som har oliemilliardæren Sheikh Mansour som ejer. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen

AGF indgår samarbejde med Manchester City

Møde: Repræsentanter fra Manchester City besøger i næste uge AGF, og sportschef Brian Steen Nielsen forventer, at det bliver starten på et langt samarbejde med storklubben.

AGF ser ud til at have gjort lidt af et sccop. I går offentliggjorde klubben, at man den kommende tid har den 18-årige ghaneser Dominic Oduro på prøvetræning fra Manchester City. Og den aftale ser ud til at blive starten på et fast samarbejde med den engelske storklub. Det fortæller AGF’s sportschef, Brian Steen Nielsen.

»Manchester City kommer til Aarhus i næste uge, så vi kan vise dem, hvordan vi arbejder med vores talentudvikling. Så kan vi snakke om, hvordan vi gør tingene,« siger sportschefen og fortsætter:

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det her bliver starten på et langvarigt og godt samarbejde med Manchester City.«

Sportschefen forventer, at Dominic Oduro er en af flere Manchester City-spillere, som vil komme til at optræde for AGF.

»Sidste år havde Manchester City stor succes med at leje nogle spillere ud til Strømsgodset, som var tæt på at blive norske mestre sidste år. Og der gjorde de spillere fra Manchester City det rigtig godt«

Vil imponere City

I første omgang bliver der tale om et mere uformelt samarbejde, men forventningen er, at det skal gøres mere permanent på sigt.

»Vi har et setup i AGF, som er topprofesionelt, og jeg tror faktisk, at Manchester City bliver en lille smule duperet, når vi får vist de rammer, vi har,« siger Brian Steen Nielsen.

Sportschefen lægger ikke skjul på, at han ser det som lidt af et scoop at kunne indgå et samarbejde med de forsvarende engelske mestre, som har oliemilliardæren Sheikh Mansour som ejer. Selve kontakten er blevet formidlet af den tidligere AGF-spiller Scott Sellars, som spillede 20 kampe for aarhusianerne i 2001.

Han er i dag chef for Manchester Citys fodboldakademi.

»Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at Scott Sellars har sagt god for vores klub. Det er dejligt, at der er nogle folk, som har gjort nogle gode ting for Scott Sellars i Aarhus for ti år siden. Det bliver måske betalt lidt tilbage nu,« siger Brian Steen Nielsen.

Sportschefen fremhæver Manchester Citys store netværk, som bl.a. er opstået via storklubbens talentakademi i Ghana, hvor Dominic Oduro fik sin fodboldopdragelse, inden han tog til England. Nu vil han først og fremmest fokusere på at tage sig godt af klubbens første Manchester City-spiller.

»Det vigtigste er, at man kommer godt fra start med det første samarbejde man har. Jeg håber, at Dominic kan være med til spille for U19-holdet mod Hvidovre på søndag,« siger Brian Steen Nielsen.

Talentfuld ghaneser

Han mener dog, at den 18-årige ghaneser sagtens kan være med på seniorniveau og håbet er at tilknytte ham på en lejekontrakt indtil sommeren 2014.

»Jeg er ikke i tvivl om, at han inden for ganske kort tid vil træne med førsteholdet. Men rent udviklingsmæssigt er det vigtigt, at vi får det bygget op på den rigtige måde. Jeg har også aftalt med Manchester City, at det er den måde, de gerne vil gøre det på.«

Oduro beskrives som en lynhurtig højre back, men han kan også spille andre pladser.

»Jeg tror, han kan spille rigtig mange forskellige positioner. Jeg har set ham spille på midtbanen og begge backpladser, og jeg tror faktisk også, at han er dygtig nok til at kunne spille på kanten,« påpeger Brian Steen Nielsen, der altså får fint besøg i næste uge.

»Jeg tror, at Manchester City har hørt om den måde, vi arbejder på i AGF, og det er jo en stor cadeau til de folk, som har med talentudviklingen at gøre.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Aarhus-redaktionen anbefaler
Guide: Find vej til byens skjulte skatte
Store attraktioner som Den Gamle By og Tivoli Friheden har de fleste aarhusianere nok besøgt et par gange. Men hvis man gerne vil opleve nye ting i Aarhus i løbet af sommeren, hvilke ting bør man så se? JP Aarhus har spurgt Line Hundebøll, der har været en del af Aarhusguiderne, siden hun blev uddannet guide i 2012. Her giver hun et par anbefalinger til et par ofte oversete oplevelser. 
Annonce
Annonce
Tema

Sommer i Aarhus

Inspiration til en god sommer. Læs mere
Tema

Aarhus-moské i søgelyset

Miljøet omkring moskéen på Grimhøjvej kritiseres for at radikalisere unge muslimer. Læs mere
Restaurantanmeldelser
 • Stjernekok forlader Molskroen

  Wassim Hallal stopper som forpagter på kroen. Et nyt deli-eventyr venter i det centrale Aarhus.

  Madkunst på Aros

  I sommermånederne er Art Restaurant på Aros flyttet op på toppen på skyloungen på 9. sal. Med udsigt over hele det sydlige Aarhus og små kunstværker på tallerkenen er det en oplevelse, der er værd at anbefale.

  Skiftende kurs på havnen

  Restaurant: Køkkenets ambitioner fejler ikke noget på Martino på Marselisborg Havn. Men servicen følger ikke trop, og priserne – de er i top.

Tema

Aarhus som kulturhovedstad

Følg forberedelserne til Kulturby 2017. Læs mere
Aktuelle kampe - Superligaen
21.04.2014
AGF - Brøndby IF   1 - 2
05.05.2014
AGF - OB   0 - 1
08.05.2014
FC Vestsjælland - AGF   2 - 1
11.05.2014
AGF - SønderjyskE   0 - 3
18.05.2014
AaB - AGF   1 - 0
Kommentar
Guides til Aarhus
Annonce