Europa

Paven: Europa oplever en arabisk invasion - og det er godt

Masseindvandring har gennem historien præget og beriget europæisk kultur, mener Pave Frans.

Pave Frans anlægger et positivt perspektiv på den indvandring, som Europa oplever i øjeblikket. Foto: AP/Alessandra Tarantino

Under en tale torsdag betegnede Pave Frans den nuværende indvandring til Europa en »arabisk invasion«, oplyser Vatikanets avis L’Osservatore Romano.

En positiv invasion, der vil forbedre Europa, forklarede paven.

Paven åbner for prævention i Zika-ramte områder

I talen, som paven holdt for en gruppe franske kristne, reflekterede han over masseimmigration i Europas historie og dets positive indvirkning på nutidig europæisk kultur.

Paven understregede, at det er vigtigt at se udviklingen i et større perspektiv.

Den indvandring, som Europa oplever i øjeblikket, vil ligesom i tidligere tider udvikle sig til at blive en styrke for kontinentet, da Europa vil blive mere multikulturelt, forklarede paven.

Video: Nu er Trump også i ordkrig med paven

Han insisterede samtidig på, at Europa vil »opleve fremgang og finde sig selv forbedret som følge kulturudvekslingen.«

»Europa kan bringe sammenhold i verden,« udtalte paven.

Pave Frans har tidligere proklameret vigtigheden af ikke at anlægge et negativt syn på indvandring.

Paven gav skrap opsang til korrupte politikere i Mexico

Under sin tale i USA's kongres sidste år opfordrede han de amerikanske politikere til at afvise en »fjendtlig tankegang« mod indvandring.

»Vor verden står overfor en flygtningekrise af et omfang, der ikke er set siden Anden Verdenskrig,« sagde han dengang og tilføjede:

»På dette kontinent rejser tusinder af mennesker også mod nord i deres søgen efter et bedre liv til sig selv og deres kære, i søgen efter bedre muligheder. Er det ikke det, vi ønsker for vores egne børn?«.

Sidste år søgte 362.800 syriske flygtninge asyl i Europa, mens tallet for irakiske asylansøgere var 121.500. Det oplyste den Europa-Kommissionen fredag.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter
Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter

Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her