Sol og varme venter i april: Men nu truer strejken med at aflyse ferien - og forsikringen dækker ikke

»Det er en generel undtagelse på rejseforsikringer, ligesom det gælder for jordskælv og terror.«

Artiklens øverste billede
Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du allerede har bestilt ferie ud af landet og storkonflikten mellem arbejdsmarkedets parter træder i kraft. Arkivfoto.

Tilbage i oktober bestilte Michael Stilling og Mette Nielsen en uges ferie på Mallorca.

Det står i kalenderen, at parret skal af sted den 24. april, men fordi Mette Nielsen arbejder som ledende lægesekretær og omfattes af den varslede strejke i starten af april, er parret forhindret i at afholde ferie.

Onsdag ringede Michael Stilling til både Spies Rejser og sit eget forsikringsselskab for at høre om afbestillingsmulighederne og i god tro om, at parret var dækket. Men sådan forholdt det sig ikke.

Og det ærgrer Michael Stilling, at hverken forsikringsselskaberne eller fagbevægelsen tager højde for en sådan situation.

»Med den rejseaktivitet alle mennesker har i dag, er det en meget trist situation, at man ikke kan tage på ferie. Den her tur til Mallorca har jo været planlagt længe,« siger han.

Konsulent ved brancheorganisationen Forsikring og Pension, Anja Lintrup Sørensen, bekræfter, at forsikringsselskaberne som udgangspunkt ikke dækker noget ved strejke og lockout. En såkaldt force majeure.

»Det er en generel undtagelse på rejseforsikringer, ligesom det gælder for jordskælv og terror. Det er en risikovurdering, som forsikringsselskaberne har gjort sig,« siger hun og henviser til, at man i stedet tager kontakt til sit rejseselskab.

Men her er der umiddelbart ingen hjælp at hente, ifølge Carlos Cebrian, produktchef ved Spies Rejser.

»Reglerne i rejsebranchen er, at så længe vi kan leve op til vores del af aftalen, at flyet kommer til Mallorca, så er det ikke vores ansvar at dække tabet i forbindelse med en strejke eller lockout. Men vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at vores gæster kan komme af sted,« siger han.

I øjeblikket oplever Spies Rejser en stigende interesse for at komme under varmere himmelstrøg, og rejseselskabet har da også solgt markant flere udlandsrejser på grund af den dårlige sommer i 2017.

Men fortvivlede danskere, der vil høre mere om deres muligheder i forbindelse med den varslede strejke, mærker rejseselskabet endnu ikke meget til. Det skal dog nok komme, mener Carlos Cebrian.

»Jo mere det bliver omtalt i medierne, desto flere henvendelser regner jeg også med, at vi kommer til at modtage på det. Men jeg tror, at mange først venter med at kontakte os, indtil strejken er en realitet,« siger Carlos Cebrian.

Samtidig er Michael Stilling og Mette Nielsen nu i gang med at undersøge, hvad de skal gøre med deres tur til Mallorca, hvis den varslede strejke træder i kraft til april.

»Vi vil nu forsøge at finde nogen, som vi kan overdrage rejsen til og ændre navnet på billetten. Men uanset hvad kommer vi til at miste penge på det,« siger Michael Stilling.

Storkonflikten mellem arbejdsmarkedets forskellige parter rykkede i dag endnu et skridt nærmere, da både Danske Regioner og Kommunernes Landsforening varslede en lockout som modsvar til fagbevægelsens bebudede strejke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.