Annonce
Politik

Løkke kalder melding fra S-leder om soloregering for taktisk

Det er en taktisk melding, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen om S-melding om soloregering uden De Radikale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ses her ved Venstre i Aarhus' grundlovsmøde i Hørhaven, Højbjerg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er en taktisk melding, der ikke skal tages for pålydende.

Sådan lyder det fra Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han kommenterer meldingen fra S-leder Mette Frederiksen om, at partiet agter at danne regering med sig selv uden De Radikale.

- Jeg betragter det lidt som en taktisk melding, siger Lars Løkke Rasmussen efter grundlovstalen tirsdag i Aarhus.

- Jeg synes måske, det er en lidt sjov tanke: Man har en ambition om at samle landet, men man kan ikke engang samle sin egen opposition, siger han.

S udelukker R: Mette Frederiksen vil danne ren S-regering

Man bør heller ikke tage meldingen fra Socialdemokratiet for pålydende, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Sidst de sagde noget tilsvarende, var op til valget i 2011, hvor De Radikale fik at vide, at de kunne rende og hoppe, der bliver ikke flyttet et komma.

- Så kravlede alle op i det sorte tårn, og vi fik den politik mellem 2011 og 2015, som vælgerne godt kan huske, siger han med henvisning til Helle Thorning Schmidts regering bestående af Socialdemokratiet, SF og De Radikale.

De partier, der bakker op om en regering, vil også have indflydelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Så hvis Mette Frederiksen skal være statsminister, så kræver det jo at flertal af partier, altså Enhedslisten, Alternativet, SF og De Radikale.

- Meldingen er så, at de kan hoppe og rende alle sammen, hun skal bare have den. Men sådan fungerer demokrati jo ikke.

- Det er en fast dansk tradition, at dem, der støtter statsministeren, de selvfølgelig også får en indflydelse, der svarer til deres støtte, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: Højt spil i S kan sætte De Radikale fri
Mette Frederiksens udmelding er en opdatering af Sass-doktrinen. Historien viser, at den kan give bagslag, men De Radikale bør bruge muligheden til at sætte sig selv fri.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her