Annonce
Politik

Beskyldninger om nepotisme i Slagelse får borgmester til at opsige bred samarbejdsaftale

DF-byrådsmedlem i Slagelse Ann Sibbern stiller sig uforstående over for kritikken og har offentliggjort "opsigelsesbrevet" fra borgmesteren.

Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen har opsagt en bred samarbejdsaftale mellem alle kommunens partier. Arkivfoto: Ramus Pedersen Flindt.

Beskyldninger om ”nepotisme” og ”kammerateri” fra oppositionen er blevet for meget for siddende socialdemokratiske borgmester i Slagelse, John Dyrby Paulsen.

I en mail til de ledende skikkelser i Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale i Slagelse byråd, opsiger han den brede samarbejdsaftale, der indbefattede en fælles retning mellem alle partierne i kommunen.

Fællesaftalen blev indgået efter, at John Dyrby Paulsen og Villum Christensen fra Liberal Alliance højst usædvanligt blev enige om at dele borgmesterposten i Slagelse mellem sig.

Venstre har åbnet døren for Villum Christensen som borgmester

Byrådsmedlem i Slagelse for Dansk Folkeparti Ann Sibbern har offentliggjort mailen fra John Dyrby Paulsen på sin Facebook-side og skriver samtidigt:

»Det er ligesom en børnehave, hvor der praktiseres konsekvenspædagogik- når de uartige børn ikke opfører sig ordentligt, så får de skæld ud og efter gentagne gange med skældud, så er det udenfor døren. Sådan oplever flertalsgruppen pædagogik i samarbejdet.«

Mailen fra John Dyrby Paulsen begynder således:

»Vi har i AFIØ-valggruppen drøftet samarbejdet med jer i forlængelse af vores samarbejdsaftale af 8/12-17, og vi er alle enige om, at vi ikke finder, at I har levet op til samarbejdsaftalen.«

Herefter nævner den siddende Slagelse-borgmester i punktform, hvordan bl.a. personforfølgelse af et byrådsmedlem, udokumenterede beskyldninger om nepotisme og kammerateri i en sag om offentlig udbud af et grundstykke, samt Venstres borgmesterkandidats anklagende skriverier på Facebook har været udslagsgivende for beslutningen.  

Kommentator om Slagelse-aftale: Alle tiders fupnummer

»På den baggrund anser vi samarbejdsaftalen for ophørt, og vi vil internt drøfte de fremadrettede muligheder for organisering af samarbejdet, herunder organisering af arbejdet i byrådet,« slutter mailen.

Ann Sibbern mener, at det er et meget ærgerligt træk fra borgmesterens side.

»Jeg oplever samarbejdet som okay, og jeg synes, at det er rigtig ærgerligt for det videre arbejde, som jeg nu er lidt bekymret for, hvor lander,« siger hun.

DF-politikeren stiller sig også uforstående over for borgmesterens kritik.

»Jeg kan ikke forstå hans kritik. Jeg vil ikke kommentere på de enkelte sager, som han nævner, men havde det ikke været de sager, som han havde brugt som undskyldning, så havde det været noget andet, han havde brugt til at opsige samarbejdet med, er jeg ret overbevist om,« fortæller hun.

Ann Sibbern medgiver, at det er vigtigt, at man har fokus på den førte politik og ikke personer, men hun mener også, at der skal være plads til, at partierne kunne have forskellige holdninger i det brede samarbejdsaftale, som nu ikke er mere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her