Annonce
Politik

Laura Lindahl går efter Villum Christensens folketingsplads

LA skal have ny spidskandidat i Sjællands Storkreds, da Villum Christensen stopper i Folketinget.

Laura Lindahl (th.) blev ved seneste folketingsvalg valgt som folketingsmedlem nummer to i LA's Københavns Storkreds efter økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Folketingsmedlem for Liberal Alliance Laura Lindahl går efter at blive partiets spidskandidat i Sjællands Storkreds.

Pladsen er tom, efter at LA-folketingsmedlem Villum Christensen i sidste uge meddelte, at han ikke opstiller ved næste valg. Han vil i stedet være borgmester i Slagelse, oplyste han.

Laura Lindahl er i dag valgt i Københavns Storkreds.

Laura Lindahl bor på Frederiksberg, hvor hun også sidder i kommunalbestyrelsen. Men hun fremhæver i en pressemeddelelse, at hun har boet i Køge i mange år. Og at hun har gået på Solrød Gymnasium.

- Der er ingen tvivl om, at vi i Liberal Alliance skal gøre os ekstra umage i den kommende tid for at få gennemført liberal politik og ikke mindst styrke vores lokale partiorganisationer, så vi er klar til næste valg, siger hun i pressemeddelelsen.

- Hvis jeg bliver ny spidskandidat i Sjællands Storkreds, så er det mine to klare prioriteter.

LA-profil genopstiller ikke til Folketinget: Vil være borgmester

Laura Lindahl blev ved seneste folketingsvalg valgt som folketingsmedlem nummer to i LA's Københavns Storkreds efter økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Villum Christensens farvel til Folketinget hænger sammen med et af de mest spektakulære udfald af kommunalvalget i november.

LA-politikeren har været med til at sikre flertal for socialdemokraten John Dyrby Paulsen som borgmester i Slagelse, der til gengæld har skrevet under på en aftale om, at Villum Christensen kan blive borgmester efter to år.

Hvis LA-politikeren altså vil til den tid. Flere politiske iagttagere har kaldt Slagelse-aftalen tynd, fordi det i sidste ende er op til Dyrby Paulsen, om han vil vige pladsen.

Og fordi der ikke er et flertal i byrådet, der har forpligtet sig til at støtte Villum Christensen som borgmester.

Liberal Alliance i Sjællands Storkreds holder opstillingsmøde 3. februar.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her