Sådan laver du den perfekte mojito

Særligt tre fejl går igen, når man forsøger at lave mojitos derhjemme. Se her, hvordan du gør bartenderen kunsten efter.

Artiklens øverste billede
Mojitoen, som man sagtens selv kan lære at lave, er sommerens drink ifølge Mathias Daa Løfquist, bartender på cocktailbaren Castenskiold i Aarhus. Foto: Colourbox

Sommeren byder på gode stunder på terrassen eller altanen, og hvad er mere oplagt end at nyde en kølig drink i sommervarmen?

De seneste år har man kunnet spotte den farverige drink Aperol Spritz på mange Instagramprofiler og barborde. Men i år ser det ud til, at en gammel klassiker vender skarpt tilbage og indtager førstepladsen over de mest populære sommerdrinks i 2017.

Mojitoen har nemlig skubbet Aperol Spritz af pinden og vil henover sommeren blive danskernes foretrukne drink. Det spår Mathias Daa Løfquist, som er bartender på den aarhusianske cocktailbar Castenskiold, og som i marts vandt danmarksmesterskabet i Cocktail Flair.

»Det er jo en klassiker, som boomede helt vildt for nogle år siden, indtil Aperol Spritz blev mere populær. Men jeg føler, at den er på vej tilbage. Det er helt vanvittigt, hvor vilde folk er med den,« siger han.

Mojitoen kan laves på mange slags frugter, og især passionsmojito hitter for tiden, fortæller han.

Mange forsøger også selv at lave mojitoen derhjemme, men mange har svært ved at ramme smagen, og det skyldes ifølge Mathias Daa Løfquist, at det kan være svært at finde balancen mellem det sure og det søde. Men der er især tre fejl, som mange begår, når de kaster sig over mojitoen, fortæller han. Så derfor giver han nogle råd til, hvad man især skal huske, hvis man vil lykkedes med sin egen, hjemmelavede mojito.

Tre gode råd til at lave den bedste mojito:

1. Masser af is. Det kommer bag på mange, hvor meget is der skal i, så smid gerne lidt ekstra i.

2. Husk sukkersirup. Der skal både rørsukker og sukkersirup i drinken, og mange nøjes med rørsukker. Men siruppen gør det nemmere at finde balancen mellem sur og sød.

3. Mængden af danskvand. Der skal næsten ingen danskvand i – en skefuld er mere end rigeligt. Mange topper den helt op med danskvand, hvilket gør drinken vandet.

Det er svært at sige, hvorfor det lige netop er mojitoen, som er vendt tilbage, og ikke en ny cocktail. Men Mathias Daa Løfquist mener, at mange forbinder mojitoen med sol og strand, og at den derfor vækker associationer til feriemind-erne. Desuden understreger han, at mojitoen bare er en god cocktail, som mange kender. Og så kan den laves i mange versioner som eksempelvis den populære passionudgave.

Men det er ikke en isoleret danskertendens, for de danske drinktrends løber lige i hælene på de andre storbyer ude i verden.

»London, New York og Tokyo er de helt store cocktailbyer, som sætter trenden. Men København og Aarhus er også godt med,« siger Mathias Daa Løfquist.

Desuden fortæller han, at den klassiske gin også er et kæmpe hit for tiden. Der er eksempelvis åbnet barer, som udelukkende serverer gin af forskellige mærker og i alverdens cocktails. Men han giver også et bud på, hvad det næste bliver.

»Jeg er næsten helt sikker på, at tequila bliver det næste – både i drinks og rent. Det er det eneste, som ikke har boomet endnu, og alle bartendere elsker det,« siger han og tilføjer, at det ofte er bartenderne, som er med til at bestemme, hvad der bliver populært.

Når Mathias Daa Løfquist selv skal nyde en drink i solen, er mojitoen ikke noget dårligt bud. Men han foretrækker en kold margarita, som er en stærk drink, fordi han elsker smagen af alkohol.

»Der er mange andre drinks, som også er lækre. Jeg kan godt lide noget friskt, det skal ikke være sødt og tungt om sommeren,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.