Her er fire bud på skarp barolo til weekendens ribeye

2018 var nær endt som et rædselsår i Barolo, men katastrofen udeblev, og zonens dygtigste producenter har mod alle odds formået at producere tilgængelige og elegant strukturerede vine, der står langt stærkere, end man kunne have frygtet.

Artiklens øverste billede
De bedste baroloer fra 2018-årgangen er velduftende, kompakte og raffinerede, frugten let til fods med venlig stemt tanninstruktur, der gør, at de kan drikkes allerede nu, mens man venter på 2016 i kælderen. Foto: JP

2018-årgangen i Barolo var en af de mest krævende for vinbønderne i flere år, men heldigvis er det lykkedes mange producenter at skabe elegante, frugtrige vine med en mildere og mere imødekommende tanninstruktur, der gør, at de ikke behøver mange år på langs for at finde harmonien. 

Den er allerede ganske åbne og charmerende nu. Det er der fire eksempler på her, de smager allerede fremragende nu og vil være distingveret selskab til weekendens ribeye. 

Test af fire baroloer fra 2018-årgangen

Giacomo Borgogno

2018 Barolo

Pris: 466 kr., v/ 6 fl., forhandler: Husted Vin

Blend fra fem forskellige enkeltmarker i Barolo-zonen, herunder Cannubi, Fossati og Liste. Vildgæret på beton og efterfølgende traditionel maceration på skindene (cappello sommerso) i 30 dage. Lagret hele fire år på store botti (4.500 liter) efterfulgt af et halvt år på flaske inden frigivelse. Den uhyre klassiske recept har givet bedårende, transparent vin med en forfinet næse, der oser mildt af kamfer, violer, tørrede blomster, sød tobak, læder og lys, rød frugt. Nuancerne samler sig på elegant vis og står flot op af glasset. God intensitet her, men stadig med en vis distingveret tilbageholdenhed. Smagen har rankhed og fokus; jordet frugt med lidt varme krydderier står midt i den hele, løftet af en frisk understøttende syre og en utrolig raffineret tanninsktuktur, der giver vinen en vægtløs karakter. En klassisk skønhed med stor balance med andre ord. Den tramper ikke i gulvet, men står adræt og synger arie med klang og glans. 94 point. 

Michele Chiarlo

2018 Barolo Palás

Pris: 299 kr., forhandler: Distinto

Let tilgængelig, ganske ekspressiv vin med rød spicy frugt, der er domineret af en en ganske stort skud fad. Tydelig ristet note af savværk, vanilje og søde røde sommerbær, tjære og blomst. Smagen er fokuseret, midterstykket en smule kort, og der kommer et tilpas kraftigt svirp i finalen fra tanninerne. 92 point. 

Fratelli Serio & Battista Borgogno

2018 Barolo Cannubi

Pris: 249,95 kr., forhandler: Philipson Wine

Skøn vin, klassisk barolo. Ingen dikkerarer, bare fire seriøse søstres værk. Masser af traditionelle dyder; violer og livlig rød frugt. Åbner med en charmerende ymernæse, jordbærgrød., sød røgelse, nellike, kardemomme og muld. Ddejligt bid, fast i kødet, her er saftighed og store, nappende tanniner. Potentiale. 93 point.

Poderi Luigi Einaudi

2018 Barolo Bussia

Pris: 349,95 kr. (v/ 6 fl.). Forhandler: Philipson Wine

Vanvittig lækker vin med besnærende struktur og dragende parfume. Einaudi har virkelig ramt den i 2018 med denne vin fra Barolos største cru, Bussia. Tæt, fokuseret, frisk og dyb. Et mønstereksempel på vinøs intensitet uden tyngde. Næsen er nuanceret og fuld af skiftende indtryk; tørrede blomster, pottemuld, kirsebærsten, bålaske og tjære. Griber og strammer på den rigtige måde med lige dele frugtsødme og strukturel power. 94 point.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.