*

Livsstil

Nyt præventionsmiddel kan blive brugt af både kvinder og mænd

Med det nye middel kan mænd »påtage sig ansvaret for familieplanlægningen«.

De to stoffer, man i fremtiden kan bruge til at udvikle prævention for mænd og kvinder, findes også i blandt andet oliven. Dog i så lav koncentration, at man ikke kan beskytte sig mod uønsket graviditet ved kun at spise oliven. FOTO: PR/OLIVE ALL

Det er sjældent, at fødevarer som oliven og mango bliver nævnt i samme ombæring som familieplanlægning og uønsket graviditet.

Det kan nu ændre sig.

App, kondom eller indsprøjtning? Her er fremtidens prævention

Forskere fra University of Berkeley har nemlig fundet frem til et nyt præventionsmiddel, der består af to stoffer fra planten tripterygium wilfordii, som man også finder i lav koncentration i blandt andet aloe vera, mango og oliven.

Resultatet er netop blevet offentliggjort i en ny rapport.

Stofferne forhindrer sædcellen i at gennembryde cellevæggen og dermed befrugte kvinden.

Det bliver betegnet som »ufarligt« og uden bivirkninger.

Forskerne vil nu afprøve midlet på dyr, hvorefter man kan sætte tests i gang på mennesker.

Det er målet, at man i fremtiden kan indkapsle stofferne i et plaster eller en pille, som man kan bruge både forebyggende eller dagen efter et samleje.

Og det er både mænd og kvinder, der kan komme til at bruge midlet.

Sociale medier skaber urealistiske kropsidealer: Sex på skoleskemaet

Det begejstrer fertilitetseksperten Allan Pacey fra University of Sheffield, der hylder den »innovative« tilgang til prævention.

»Det giver mænd mulighed for at påtage sig ansvaret for familieplanlægningen,« udtaler han i forbindelse med offentliggørelsen.

Koncentrationen af stofferne er så lav i aloe vera, mango og oliven, at det ikke kan beskytte mod uønsket graviditet - lige meget hvor mange oliven, man får nedsvælget.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her