Skandale-musical slår indtjeningsrekord

Folk strømmer til ulykkesramt musical, som har fået elendige anmeldelser.

Artiklens øverste billede
Foto: AP

Verdens dyreste musical-produktion: ”Spider-Man: Turn off the dark” har gået så grueligt meget igennem.

Allerede før premieren var Broadway-forestillingen tæt på at drukne i tekniske problemer og elendige anmeldelser.

”Dead on arrival” (Død ved ankomsten) skrev New York Daily News, som sammen med de store amerikanske aviser kaldte musicalen et kæmpe-flop.

Ulykkesramt opsætning

Spiderman-opsætningen med musik af U2’s Bono og The Edge, havde inden da bevæget sig fra det ene store problem til det andet.

Hele seks gange blev showet udsat – blandt andet på grund af diverse ændringer og adskillige opsigtsvækkende ulykker, hvor forestillingens stuntmænd pådrog sig alvorlige skader under spektakulære flyvescener.

To år før premieren løb produktionsholdet for første gang tør for penge i den 364 mio. kroner dyre opsætning. Og midt i det hele blev den oprindelige instruktør, ide-udvikler og forfatter Julie Taymor fyret med øjeblikkelig virkning.

Men negativ omtale er som bekendt bedre end ingen omtale, og publikum i New York kan tilsyneladende ikke få nok af den monstrøse forestilling.

600.000 tilskuere

Nyhedsbureauet AP skriver mandag, at opsætningen ved indgangen til anden sæson er blevet den mest indbringende forestilling i Foxwood Theatres historie.

Foxwoods Theatre, som tidligere hed "Hilton Theatre", er et af flere store Broadway-teatre på Manhattan.

Over 600.000 tilskuere har indtil nu fyldt sæderne på 42nd. Street i New York for at overvære historien om den unge newyorker Peter Parker med en hemmelig identitet som superhelt med superkræfter og veludviklede klatreevner.

I sidste uge indtjente forestillingen alene over 2.070.195 dollars (11,6 mio. kroner).

Hele molevitten har som sagt kostet 364 mio. kroner, men arrangørerne forventer optimistisk, at forestillingen vil leve videre i adskillige år på samme måde som ”Løvernes Konge”, som er baseret på Walt Disney-tegnefilmen fra 1994, og som fortsat er et stort hit hos konkurrerende Broadway-selskaber.

Begejstret producerduo

”Vi har været stærkt engageret i at lancere denne forestilling og levere det, der skulle til, så ’Spiderman’ kunne komme til New York i år og blive her de kommende år,” siger producerparret Michael Cohl og Jeremiah Harris i en pressemeddelelse.

Makkerparret tilføjer, at det er begejstret for ”den overvældende respons fra vores fantastiske publikum ved hver eneste forestilling.”

De første mange forpremierer løb af stabelen efter den 28. november 2010, og siden da har forestillingen stort set spillet for fulde huse på nær tre uger i april.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen