Saudiarabiske kvinder får måske lov til at køre bil
Kong Abdullah er blevet rådet til at lade kvinder over 30 køre under særlige omstændigheder.
De kongelige rådgivere til Kong Abdullah af Saudi-Arabien har anbefalet kongen, at han lemper på landets lovgivning, således at kvinder over 30 år kan få lov til at sidde bag rattet i en bil.
For kvinder under 30 vil forbuddet imidlertid fortsat blive håndhævet, og der vil også være visse begrænsninger for kvinder over minimumsalderen.
Det fortæller en anonym rådgiver til nyhedsbureauet AP.
Saudi-Arabien er i øjeblikket det eneste land i verden, hvor det er ulovligt for kvinder at køre bil, og selv om der nu kan være en forbedring i landets kvinderettigheder på vej, vil der fortsat være markante begrænsninger i lovgivningen.
Det vil således kun være lovligt for kvinder at køre bil mellem kl. syv om morgenen og kl. otte om aftenen fra lørdag til onsdag.
Onsdag og torsdag - der udgør weekenden i Saudi-Arabien - vil kvinderne kun kunne køre lovligt mellem middag og klokken otte om aftenen.
Det bliver desuden nødvendigt for de kvindelige billister at søge tilladelse hos et mandligt familiemedlem, før motoren bliver startet.
Og så må bilen ikke komme ud af indkørslen, hvis ikke der er en mand i bilen.
Samtidig skal den kvindelige chauffør være konservativt påklædt, og hun må ikke være iført make-up, mens hun kører, siger rådgiveren til AP.
Saudi-Arabien er kendt som en af de nationer, hvor kvinder har færrest rettigheder.
Den schweiziske tænketank World Economic Forum rangerer hvert år verdens lande efter kønsligestilling, og her blev Saudi Arabien sidste år placeret som nummer 127 ud af 136 nationer.
Det lavest rangerede land på listen er i øvrigt Yemen, mens Danmark er placeret som nummer fem fra toppen.
I de senere år har kvinder i det olierige land imidlertid fået flere rettigheder, og i 2015 får kvinder får første gang lov til at stemme til lokalvalg i landet.