*

Europa

15-årig stak jøde ned med machete i Frankrig: »Handlede på vegne af Islamisk Stat«

Den jødiske mand slap med lette skader. Drengen er anklaget for forsøg på mord og for at forsvare terrorisme.

En tyrkisk teenager har mandag formiddag stukket en 35-årig jødisk mand ned med en machete i den sydfranske by Marseille. Det lykkedes politiet at pågribe og anholde drengen ti minutter efter angrebet, skriver nyhedsbureauerne AP, AFP og Reuters.

Drengen, som er 15 år, har fortalt politiet, at han angreb offeret, fordi han støtter terrororganisationen Islamisk Stat, fortalte anklageren på et efterfølgende pressemøde ifølge de tre medier.

»Han påstod at have handlet i Allahs navn og på vegne af Islamisk Stat,« sagde anklageren Brice Robin og oplyste, at drengen er sigtet for forsøg på mord og for at forsvare terrorisme.

Titusinder samlet i Paris på årsdag for Hebdo-angreb

Drengen angreb offeret, som bar kalot, bagfra på åben gade og brugte macheten, som er en lang og stor kniv, til at stikke offeret i skulderen. Da manden forsøgte at løbe væk, jagtede drengen ham. Efter nogle få meter faldt manden, hvorefter han fik endnu et stik i hånden, da han forsøgte at forsvare sig, fortalte anklageren.

Efter anholdelsen har drengen ifølge anklageren sagt til politiet, at »de franske muslimer vanærer Islam, og den franske hær beskytter jøder«, skriver AP.

»Den mistænkte har en profil, der passer til en person, som er blevet radikaliseret på internettet, men man får indtryk af, at han ikke har fuld forståelse for de grundlæggende elementer af Islam,« sagde anklageren ifølge AFP.

Knivmand fra politistation bar IS-flag

Den franske premierminister, Manuel Valls, giver udtryk for sin foragt for angrebet i et opslag på det sociale medie Twitter.

»Det antisemitiske angreb på en professor i Marseille er frastødende. Uforsonlighed mod dem, som angriber vores republikanske enhed,« skriver han.

Også den franske indenrigsminister har været ved tasterne for at vise offeret opbakning.

»Støtte til offeret for den uhyrlige antisemitiske aggression i Marseille. En undersøgelse er i gang under ledelse af domstolen,« skriver Bernard Cazeneuve.

Vestlig kvinde tog fire-årig søn med til IS og en "tur i helvede": »Jeg begik en monumental fejl«

Mandagens knivstikkeri fandt sted knap to måneder efter, at tre personer stak en anden jødisk underviser ned nord for Marseille. Han blev såret i arme, ben og mave, alt imens gerningsmændene blandt andet råbte, at de var tilknyttet Islamisk Stat, skriver AFP.

Det sker også få dage efter, at en mand angreb en fransk politistation med en slagterkniv på samme tid, som Frankrig markerede for årsdagen for terrorangrebet mod et jødisk supermarked og satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 17 mennesker blev dræbt. Gerningsmanden er endnu ikke identificeret, men han blev fundet med et papir med Islamisk Stats flag på sig.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her