Annonce
International

Hvad er det, der er så specielt ved Bermudatrekanten? Nu mener forskere at have fundet svaret

Britiske forskere har undersøgt området omkring Bermuda i Atlanterhavet.

Det er et område, der har kostet nogenlunde ligeså mange menneskeliv, som det har skabt frygtindgydende myter.

Nu mener en gruppe forskere at have fundet svaret på mysteriet bag Bermuda-trekanten, der er området mellem Florida, Bermuda og Puerto Rico i Atlanterhavet.

De højeste bølger i verden findes i havet ud for Norge

I en dokumentar på den britiske tv-station Channel 5, "The Bermuda Triangle Enigma", forklarer eksperterne fra University of Southampton, at der ligger en ganske naturlig årsag bag de over 1000 tabte menneskeliv i løbet af de seneste 100 år.

Ny mystik om MH370: Eftersøgningsskib forsvandt fra radaren i tre dage uden forklaring

»Der er storme fra syd og nord, der mødes. Og hvis der kommer en storm mere fra Florida, kan det danne en potentiel dødelig formation af ekstreme bølger,« siger dr. Simon Boxall fra det oceanografiske center ved University of Southampton.

Fire personer er savnet efter fly-mysterium ved Bermudatrekanten

Forskerne har brugt en indendørs simulator til at godtgøre, at store bølger kan have forårsaget skibsforlis som det, der i 1918 dræbte flere hundrede mennesker ombord på USS Cyclops.

Tidligere har verdens største rumfartsorganisation, Nasa, og forskningsorganisationen USGS slået fast, at der ikke er grund til at antage, at der skulle være noget mystisk eller usædvanligt i området, der skulle forårsage flere ulykker end andre steder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her