Annonce
International

Bono undskylder efter velgørenhedsorganisation rammes af anklager om sexchikane

Den 57-årige U2-sangers velgørenhedsorganisation One er blevet blevet beskyldt for sexchikane og mobning.

Bono har nu valgt at udtale sig om anklagerne mod hans velgørenhedsorganisation One Foto: AP/Chris Pizzello

Bono startede i 2004 velgørenhedsorganisationen "One", der havde som hovedmål at at bekæmpe ekstrem fattigdom og forebygge mod sygdomme. I november 2017 kom det frem, at flere medarbejdere i organisationens Johannesborg-afdeling i Sydafrika havde oplevet mobning og sexchikane.

Det skriver Independent.

U2-sangeren udtalte søndag at han var rasende efter anklagerne kom frem i november, og at "One" har fejlet voldsomt, når det kommer til at beskytte sine medarbejdere.

»Jeg er nødt til at tage noget ansvar. Efter anklagerne kom frem, var både jeg og bestyrelsen for One rasende. Jeg hader mobning, og organisationen er lavet for at beskytte de fattigste mennesker i de fattigste samfund mod sådan noget her,« sagde Bono til The Daily Mail søndag. 

Sexarbejdere fra Haiti: Da jeg sagde nej til en nødhjælpsarbejder blev han virkelig aggressiv

De tidligere ansatte, der har fremsat anklagerne fortæller, at de blev mobbet og chikaneret af en leder på kontoret i Johannesborg i næsten fire år. Flere af de tidligere ansatte har beskrevet hvordan de "blev behandlet værre end hunde".

Anklagerne fra de tidligere ansatte fremgik af i et brev til Ones medlemmer, udsendt i november af den direktør Gayle Smith, der først blev administrerende direktør i marts 2017. Det blev i brevet afsløret, at der blev oprettet en rapport, hvor anklagerne fremgik mere tydligt.

Det kunne her ses, at flere ansatte var blevet udsat for at blive kaldt "dumme", "værdiløse" eller idioter. Ofte foran tredjepersoner. En kvinde beskrev hvordan hun var blevet degraderet fordi hun nægtede at have et intimt forhold til en udenlandsk embedsmand.

To af dem, der er beskyldt for at udøve chikanen, har benægtet alle anklager. De mener yderligere, at Ones undersøgelse i sagen er ensidig, og at de selv har oplevet diskrimination i organisationen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her