Afrika

Præst har fundet kæmpe diamant i Afrika

Den 706 karat store diamant er formentlig den tiende største, der nogensinde er fundet.

Den uslebne diamant fra Sierra Leone vejer 706 karat, og det gør den til en af verdens største. Foto: SLBC via AP

Det er næsten for godt til at være sandt. En præst har fundet en gigantisk diamant i det østlige Sierra Leone.

Diamanten er den største sten, som er fundet i verden de seneste 40 år, og med en vægt på 706 karat er stenen også den anden største, der nogensinde er fundet i Sierra Leone.

I modsætningen til mange af sine landsmænd har præsten Emmanuel Momoh en gyldig tilladelse til at grave efter diamanter, og det betyder, at han selv får næsten alle indtægterne ved et fremtidigt salg. Regeringen tager kun fire pct. i kommission, men det er helt fint med præsten.

Verdens største diamant

Verdens største diamant, Cullinan, blev fundet i 1905. Den vejede hele 3.106 karat og blev skåret ud til flere diamanter efter Kong Edward d. 7. fik den rå sten foræret i fødselsdagsgave. Den største slibning går under navnet Afrikas Stjerne, og den pryder i dag de britiske kronjuveler. Cullinan-diamanten er næsten tre gange tungere end den næststørste diamant, Lesdi La Rona.

Til AP fortæller han, at han undlod at smugle diamanten ud af landet, fordi han var rørt over forandringen i region. Både de nye veje og forbedringen af elnettet fik roser med på vejen.

Diamanten blev overbragt til landets præsident onsdag, og den ligger nu forsvarligt låst inde i landets centralbank. Her skal den ligge indtil den kan undergå en officiel vurdering og et efterfølgende salg.

Indien: England skal aflevere Koh-i-Noor-diamant

I en udtalelse takkede præsidenten for, at diamanten ikke var blevet smuglet ud af landet og sagde, at »salget skal komme hele landet til gode«. Det skriver BBC.

Det er endnu for tidligt at sige præcis, hvor meget diamanten er værd, da stenens kvalitet og farve er helt afgørende for prisen. Sidste år blev en lidt større diamant dog solgt for 436 mio. kr., og det kan give et praj om, hvad præsten har i vente.

Flere eksperter mener, at diamanten er den tiende største, der nogensinde er fundet, mens andre mener, at den kun er nummer 13.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her