Stor udvidelse af DGI-byen på vej

Der bliver mulighed for en løbetur eller en dukkert på taget, når DGI-byen på Vesterbro udbygges med i alt 17.000 kvm. Et projekt til godt 250 mio. kr.

En ny idrætshal under jorden plus et udendørsbassin og en løbebane, der snor sig rundt på taget med udsigt over byen.

Det er et par af de ting, motionsglade københavnere kan se frem til, når fjerde etape af DGI-byen på Vesterbro i løbet af en femårig periode står færdig.

På bedste sportsmands-manér satte Københavns overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen (S), DGI-byens formand, Leif Mikkelsen, og DGI's landsformand ,Søren Møller, i går deres signaturer på en hensigtserklæring om en omfattende udbygning af motions-mekkaet på Vesterbro, der vil vokse til i alt ca. 39.000 kvm og skyde et par etager i vejret.

Udvidelsen består af ca. 14.000 kvm ny bebyggelse samt godt 3.000 kvm taghaver og udendørs aktivitetspladser.

»Udbygningen af DGI-byen er en understregning af Københavns Kommunes bevidste satsning på idrætten i disse år. Projektet viser, at det er vigtigt, at vi er åbne for nye samarbejdspartnere på området. Det var ikke kommet i stand uden samarbejdet med en stor folkelig organisation,« siger Jens Kramer Mikkelsen.

Moderne miks

Udbygningen byder bl.a. også på et varmtvandsbassin under jorden, et trænings- og kulturhus, ekstra bowlingbaner, et nyt indgangsparti, konference- og mødefaciliteter og et parkeringshus. Et godt miks af det moderne idrætsbillede, mener DGI-formanden.

»Normalt er denne slags projekter forbeholdt eliten. Her vil der være et miks af både individuelle brugere og foreningslivet. Det er en helt speciel situation, at det i Danmark kan lade sig gøre at lave et byggeri af denne slags på en så central placering,« siger Søren Møller.

Ben Haddou (CD) mener, at projektet er fantastisk.

»Det vil blive en turistattraktion. Ikke kun for udenlandske gæster, men også for jyder,« siger han.

Bjarne Fey (SF) mener ikke, at København kan prale af at være blandt de førende byer i Europa, når det drejer sig om antallet af idrætsanlæg.

»Men i forhold til kvaliteten og variationen i tilbuddene til borgerne, er vi med helt i top. Projektet er overordentlig billigt og visionært,« siger han.

Lejer sig ind

Udbygningen beløber sig til ca. 250 mio. kr.

Kommunens udgifter begrænser sig ifølge overborgmesteren til et konkret indskud på 20 mio. kr. og godt 7,5 mio. kr. årligt, hvor kommunen vil leje sig ind i DGI-byen 50 pct. af tiden for at sikre træningsmuligheder for de relevante idrætsfaciliteter og foreninger.

Desuden skal et 8.500 kvm stort og ubebygget areal udstykkes og sammen med restauranten "Vestauranten" overdrages til DGI-byen på markedsvilkår. Provenuet vil ifølge kommunen blive ført direkte over som økonomisk støtte til fjerde etape af DGI-byen.

Enhedslisten vil gerne se nærmere på både finansieringen og kommunens driftstilskud. Jens Kjær Christensen (EL) henviser til, at Folkeoplysnings Sekretariatet i København netop har sat en undersøgelse i gang af kommunens udbytte, når den f.eks. køber træningstid for klubber i svømmehaller.

»Priserne i DGI-byen er generelt lidt højere, så vi må se, hvad vi egentlig får for pengene,« siger Jens Kjær Christensen.

asger.westh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.