Annonce
Indland

Tican-direktør reagerer på DF-kritik: »Sådan en udtalelse kan jeg ikke sidde overhørig«

Udmeldingen kommer efter, at Dansk Folkeparti betvivlede lovligheden af et omtalt jobskifte.

Mohamed Ibrahim er flygtning fra Somalia og arbejder fuld tid på slagteriet Tican i Thisted. I december fik han at vide, at hans opholdstilladelse er inddraget, fordi det nu vurderes, at han kan vende tilbage til Somalia. Han og kollegaen Sune Knudsen bliver tilbudt æbler af tillidsmand Peter Uno Andersen. Foto: Astrid Dalum

Sagen om somalieren Mohamed Ibrahim, som stod til at blive sendt ud af landet, fortsætter.

Med en indkomst på 370.000 kr. om året opfyldte slagterimedarbejderen Mohamed Ibrahim ikke opholdskravet.

Det var angiveligt udtalelser fra Martin Henriksen, der fik Ove Thejls ud af busken. Foto: Tobias Nicolai
Derfor valgte hans arbejdsgiver, slagteriet Tican i Thisted, at flytte ham til natholdsarbejde, hvilket fremover sikrer ham en årsløn på omkring 422.000 kr., hvilket opfylder ophavskravet.

Den manøvre fik Dansk Folkepartis udlændingeordfører og formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen, til at så tvivl om, hvorvidt »fidusen overhovedet er lovlig«.

»Det står jo med neonlys og blinker op i ansigtet på os alle sammen, at det her er et forsøg på at omgå udlændingelovgivningen. Og så skal vi på Christiansborg gøre op med os selv, om vi vil være til grin eller sørge for, at når folk får inddraget deres opholdstilladelse, så skal man ikke kunne lave alle mulige fiks-fakserier,« sagde han fredag til Ritzau.

Kristian Jensen: Skatteaftale kan laves hurtigt - de største knaster er på udlændingeområdet

Hidtil har administrerende direktør i Tican, Ove Thejls, afvist at udtale sig i sagen. Men fidus-bemærkningen fra Martin Henriksen fik ham til at stå frem.

»Det er selvfølgelig det, der får mig ud af busken. Sådan en udtalelse kan jeg ikke sidde overhørig. Når vi har en ledig stilling i vores virksomhed, så skal vi undersøge, hvem der er interesseret i det job, og vores afdelingsleder har så ansvaret for at ansætte den rigtige mand. Og hvis han vurderer, at Mohamed er bedst kvalificeret, så bliver han ansat. Sådan er det bare. Den er ikke længere,« siger Ove Thejls til TV Midtvest lørdag.

Særligt det, at Martin Henriksen såede tvivl om, hvorvidt det overhovedet er lovligt at rykke rundt på medarbejdere på den måde, fik Ove Thejls til at komme ud af busken.

Til spørgsmålet om lovligheden svarer Tican-direktøren, at »der er ingen, der skal blande sig i, hvordan vi leder og fordeler arbejder på Tican« overfor TV Midtvest.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her