Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

DSB skal have en ledelse, der tager kundernes vurdering alvorligt

80 pct. vurderer på Trustpilot DSB som under middel og direkte dårlig. Det er nok den ringeste kundevurdering af en servicevirksomhed.

Arkivfoto: Lars Krabbe

Mine ture til København foregår normalt med S-toget. Det er en fordel at kunne ankomme til én station og returnere fra en anden. Det skulle gerne være en god oplevelse – men det er det desværre ikke. Stationerne på S-tognettet er dårligt vedligeholdt, og flere er direkte nedslidte og uhumske.

Det har stort set været uændret i flere år. Intet bliver der gjort, så problemet bliver større og større for hvert år. Det er uværdigt for en servicevirksomhed at have så ringe kvalitet. På perronerne er der kun meget få læskure med en enkelt bænk. Kunderne er henvist til at stå i storm, regn og sne uden mulighed for at benytte et opholdsrum.

Når toget kommer ind – gerne til tiden – er flere vogne overmalet med graffiti. Det er gerne over hele vognen og i mange farver. En opgave, der har taget lang tid at udføre. Utroligt, at DSB ikke er kommet dette til livs efter mange år. Der findes mange sikringsmuligheder, som kan afhjælpe .

Det må være et mål for DSB at få denne graffiti udryddet over de næste par år. Der er også indført røgfri stationer og tog, hvilket stort set efterleves, men hvor gør rygerne af cigaretskod ved ankomsten til stationen. Det er kun få steder, der er opsat affaldsbeholdere til cigaretskod ved stationerne, så fortov uden for og stationen inden for er fyldt med disse.

Det er bestemt med til at forringe kvaliteten af togrejsen. I stedet er der brugt meget tid på at sætte klistermærker på samtlige affaldsbeholdere vedrørende røgfri stationer. Hvor gennemtænkt er dette? Det næste tiltag bør være opslag, der anmoder om, at der tages hensyn ved mobilsamtaler, så de udføres i midtergangen og ikke i kupéen til stor irritation for de øvrige rejsende.

Totalt set er der tale om en meget ringe standard, og det ser ud til at gælde hele DSB, når man går ind på Trustpilot og læser kundernes beskrivelser af oplevelserne. 80 pct. vurderer DSB som under middel og direkte dårlig. Det er nok den ringeste kundevurdering af en servicevirksomhed.

Det er dog ikke noget, DSB’s ledelse og bestyrelse går op i. Der gives fyrstelige lønninger og bonus årligt til ledelsen langt over, hvad der er rimeligt. I alt 16 millioner alene til fire personer i ledelsen. Og det på trods af kundernes meget ringe vurdering af virksomheden.

Dette kræver en hurtig politisk handling, så DSB får en ledelse, der tager kundernes vurdering alvorligt , og hvor ledelsens aflønning er rimelig i forhold til den kvalitet, der leveres. En ny ledelse vil nok være vejen frem.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DSB
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

10 år efter "Fra Thailand til Thy": Mød Mong, Kae og Sommai

Sine Plambech
Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her