Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Utilsigtede hændelser og 1813

Speciallæge i almen medicin Liselotte Rønne (LR) kritiserede for nylig i JP regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) med en række usaglige påstande.

Ingen ved, om flere indberettede dødsfald som utilsigtede hændelser (UTH) fra 1813 kunne være undgået. Som LR ved, skal vi alle dø på et tidspunkt, og hun ved lige så lidt som vi, om det var tilfældet for flere af de indberettede dødsfald. Et tilfælde med en kvinde med diffuse brystsmerter burde være undgået. Kort tid efter kom det frem, at man i Region Syd havde et tilsvarende dødsfald, hvor det var en almen mediciner, der rådgav kvinden.

LR glemmer, at hvis ikke praktiserende lægers organisation (PLO) aktivt havde arbejdet imod, at lægerne skulle tage vagterne på 1813, havde der været flere almene medicinere. Det er et enormt medansvar at tage for de dødsfald, der påstås at skyldes manglende almene medicinere på 1813. At de ikke sidder i front, svarer til lægernes egne praksis, når de har vagten i dagtimerne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i Brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter Brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.

Trump har sejret: Ingen tør videreføre arven fra John McCain

Matthew Fallon Hinds
Senator John McCains død markerer samtidig dødsstødet for Republikanernes vision om en liberal verdensorden under amerikansk overherredømme.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her