Seks sejre i træk: Håndboldherrerne er klar til EM-semifinalen

De danske håndboldherrer har for tredje gang på lidt over et år kvalificeret sig til semifinalen ved en slutrunde. Mandag blev Holland besejret med 12 mål.

Artiklens øverste billede
Mathias Gidsel blev dansk topscorer. Foto: Bernadett Szabo/Reuters

Det går i allerhøjeste grad Danmarks vej ved EM.

Håndboldherrerne vinder, vinder og vinder, der er ingen alvorlige skader i truppen, og i modsætning til flere af modstanderne har coronavirussen stort set sneget sig uden om den danske lejr.

Læg dertil, at Nikolaj Jacobsen i flere af kampene har haft mulighed for at spare sine største stjerner. Det må føles godt at være landstræner.

Mandag aften var Nikolaj Jacobsen da også veltilpas det meste af tiden, da hans mandskab problemfrit vandt den sjette kamp i træk og dermed bookede en plads i fredagens EM-semifinale. Storsejren på 35-23 over slutrundens overraskelse fra Holland var der intet at sige til. Der var ganske enkelt klasseforskel.

Sejren på 12 mål betyder, at udfaldet af den sidste kamp i mellemrunden mod Frankrig på onsdag ikke har nogen voldsom betydning for Danmark. Semifinalepladsen kan ingen pille ved, og derfor har Nikolaj Jacobsen – for anden gang ved slutrunden – råd til at give sine vigtigste og mest benyttede spillere helt fri fra en kamp.

Det er selvsagt af afgørende betydning i forvejen presset og coronakaotisk turnering, der byder på 9 kampe på 18 dage for de fire bedste nationer.

Den store luksus kan landstræneren bl.a. takke kroaterne for efter deres smalle sejr over Island mandag eftermiddag. Et resultat, der betød, at Danmark entrerede banen i MVM Dome en time senere med visheden om, at to point ville kaste en semifinalebillet af sig.

Men den primære årsag til, at Landin, Gidsel, Hansen og co. nu har fire døgn til fysisk og mentalt at indstille sig på den tredje semifinale på lidt over et år er selvfølgelig, at håndboldherrerne har passet deres arbejde. Fra første sekund. Ingen modstandere er endnu lykkedes med at besejre Danmark. Seks nationer har forsøgt, ingen har reelt set været tæt på.

Det gjaldt heller ikke Holland, der er blevet tæppebombet af vira undervejs ved EM. Derfor måtte hollænderne stille til start mod Danmark uden en lang række coronaramte spillere inklusive slutrundens topscorer, Kay Smits.

I forvejen er Holland en miniput i international herrehåndbold med blot to slutrundedeltagelser de seneste 60 år, og derfor havde hollænderne som forventet ikke redskaberne til at true Danmark. Men de forsøgte. Flere kloge langskud, der overraskede både Niklas Landin og det danske midterforsvar, gav indledningsvist Holland lidt at bygge håbet op om, men det blev ved det.

Da først anfører Landin havde fundet sig til rette i målet, og forsvaret samtidig var blevet indstillet korrekt, var der næsten tale om en nyfortolkning af drengene mod pigerne i idrætstimerne i de ældste folkeskoleklasser. Unfair hold.

Som så mange gange før var Mathias Gidsel iøjnefaldende. GOG-backen indledte marchen mod sejren med tre scoringer i de første seks minutter. Mikkel Hansen ville lege med, og efter et par sjuskefejl begyndte han at strø om sig med den type afleveringer, han er klodens bedste til.

Danmark skabte åbne chancer i stort set alle angreb, og midtvejs i første halvleg måtte Holland give slip. Der var ikke mere at komme efter, og da Johan Hansen ikke havde tænkt sig at stoppe med at score mål, rykkede Danmark fra 12-7 til 17-7 på få minutter. Game over.

Resten af kampen var ikke værd at skrive hjem om. Atmosfæren og intensiteten mindede om en træningskamp, og på banen blev spilletiden fordelt mellem en række danske spillere, som indtil nu primært har siddet på bænken.

En roligere og bedre start på ugen kunne Nikolaj Jacobsen ikke have drømt om.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.