Besværlige bakker og betagende baner

Inden for bare 30 km ligger to vidt forskellige golfbaner i Djurslands grønne bakker.

Artiklens øverste billede
Lübker Golf Resort byder på veltrimmede baner og luksus. Foto: Lübker Golf Resort

Golf i verdensklasse. Danmarks bedst trimmede golfbane. De bruger store ord i reklamerne fra Lübker Golf Resort, som ligger cirka et par kilometer fra Djurs Sommerland ved Ryomgård på Djursland. Men de har noget at have ordene i. Trods banens korte levetid har den allerede opnået adskillige kåringer i diverse danske og udenlandske golfmagasiner. Men er golf i verdensklasse noget for en almindelig klubgolfer med et tocifret handikap? Svaret er et ubetinget ja.

Greens i top

Golfspillere på ethvert niveau nyder godt af de velplejede fairways, hvor man ikke risikerer at ligge i et håbløst leje. Kvaliteten på greens er helt i top, men det betyder på ingen måde, at det er nemt at putte. Greens er kuperede og lynhurtige, så hvad man troede var en sikker par, kan sagtens kræve et ekstra slag eller i værste fald to.

Der er ingen blinde eller tricky huller på den meget regulære bane på Djursland. Umiddelbart oplever man at have god plads på banen, men her bliver man ofte snydt af de mange waste areas med urevet sand, der ligger langs mange fairways og er med til at gøre disse smallere. Trods de optimale baneforhold på Lübker skal man ikke umiddelbart regne med en høj score. Sidste år lavede man statistik på alle de spillere, der deltog i company days, her var gennemsnittet 24 point.

Træningslejr for landsholdet


Også golfens elite har fået øje på Lübkers kvaliteter. Det danske landshold har flere gange haft træningslejre på centret. Sidste år blev de store europæiske turneringer Challenge Tour og Ecco Tour begge afviklet på banen på Djursland. Også her var der mange roser til banen fra både spillere og ledere. Æren kan tilskrives de 25 greenkeepere, der dagligt plejer og passer en af Nordeuropas bedste baner. Det er den berømte golfarkitekt Robert Trent Jones II, der står bag banen. Han har taget det bedste fra det 200 hektar store naturområde på Djursland og så skånsomt placeret golfhullerne, så man beskytter det naturlige miljø mest muligt. Det giver nogle dejlige naturoplevelser. Men det betyder også, at der nogle steder er langt at gå fra det ene hul til det næste. Og skal man endelig sætte en finger på anlægget, så kan man nogle steder sige, at det er for langt, hvilket også kan gøre det lidt svært at finde rundt, hvis man ikke er kendt.

Op og ned i Ebeltoft


30 km sydpå ligger en anden af Djurslands golfbaner. I bakkerne umiddelbart bag den idylliske by med Fregatten Jylland og Glasmuseet ligger Ebeltoft Golfklub. Ved indskrivningen i klubhuset ligger et A4 ark, der beskriver banens 18 huller. Det får man også brug for, skulle det senere vise sig. Allerede ved første teested ser især damerne den første af de mange storslåede panoramaer på Ebeltoftbanen. Efter at have spillet første hul bliver man sendt på en længere gåtur gennem en hyggelig skov. Herefter kommer man ud i et terræn, hvor man møder banens sande ansigt. Banens arkitekt er Frederik Dreyer, der har tegnet mange berømmede baner som Silkeborg og Esbjerg. Han har beskrevet terrænet således: ”Heroppe løber små dale og slugter i et sindrigt mønster mellem høje bakketoppe.” De næste timer bliver man så ellers gelejdet gennem disse dale og slugter, afvekslende med ture op og ned ad bakkerne. Naturmæssigt bliver man belønnet med flotte panoramaer over skiftevis Ebeltoft Vig og Kattegat. Højt oppe ved teestedet ved 8. hul har man således frit udsyn til både vigen og havet. Er naturen flot, er det straks værre med golfspillet. Det barske terræn bevirker, at over halvdelen af banens huller er blinde, fordi man skal slå hen over bakker eller rundt om beplantninger. Banens tre greenkeepere har de seneste par år gjort meget for at forbedre banens stand, men der er stadig arbejde at gøre. Græsset på fairways og teesteder er af blandet herkomst og visse steder også knoldet. De i øvrigt velholdte greens er også en udfordring. De fleste af dem er små, og mange af dem hælder ikke så lidt, så hvis man ligger oven for hullet og rammer forbi, vil man nemt opleve sin bold trille langt væk. Havde man drømme om at forbedre sit handikap i Ebeltoft, må de fleste hurtigt opgive dem.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.