Annonce
Politik

Partier vil afsætte millioner til udsatte efter svindel

Millioner fra svindelsag skal tilbage til udsatte borgere, mener flere organisationer, Socialdemokratiet og SF.

Foto: Philip Davali

Socialdemokratiet vil afsætte et beløb til socialt udsatte borgere svarende til de 111 millioner kroner, som en tidligere ledende medarbejder menes at have stjålet fra Socialstyrelsen.

Det fortæller partiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- For os er det vigtigt, at de mest udsatte borgere får de penge, som vi politisk har afsat til dem. Det skal ikke ligge de socialt udsatte til last, at tyverialarmen ikke er gået i Socialstyrelsen.

- Det må være penge, vi kan finde et eller andet sted.

- Vi vil tage det op i forbindelse med de finanslovsforhandlinger, der er påbegyndt i denne uge, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Også SF vil finde de manglende penge på finansloven.

Overblik: Det ved vi om mistænkt kvinde i svindelsag

- Det må være vores fælles politiske ansvar at rette op på fejlen. Det er ikke småpenge på socialområdet, siger partiets socialordfører, Trine Torp.

Flere organisationer - herunder Børns Vilkår - har over for TV2 News udtrykt ønske om, at et beløb svarende til de forsvundne millioner føres tilbage til de grupper i samfundet, som pengene oprindeligt var afsat til.

Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, foreslår, at man opretter en erstatningspulje.

- Det står soleklart for mig, at de her penge tilhører de udsatte, og så må staten selv finde ud af, hvordan man får sine penge tilbage fra svindleren, siger Rasmus Kjeldahl til TV2 News.

Det er en 64-årig kvinde, der er mistænkt for fra 2002 til 2018 at have overført 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen til sine egne konti. Kvinden var afdelingsleder og ansat i styrelsen i mere end 40 år.

Hun er på fri fod og er efterlyst internationalt.

Ifølge hendes advokat er hun indstillet på at betale de penge tilbage, som hun beskyldes for uretmæssigt at have taget.

Dette fremgår af et retsdokument fra Sø- og Handelsretten, som TV2 Fyn har fået aktindsigt i og offentliggjort.

Hvis pengene ikke bliver betalt tilbage eller fundet, skulle det alligevel være muligt at afsætte et tilsvarende beløb til de socialt udsatte, mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

Minister: Ingen forbindelse mellem to sager om satspuljesvindel

Og hvordan pengene skal fordeles, må diskuteres på et senere tidspunkt.

- Det, der er væsentligt for os, er at afsætte de 111 millioner kroner. Lige nu mangler vi et overblik over, hvorvidt det handler om, at det er konkrete organisationer, der ikke har fået penge, der var tildelt dem.

Pernille Rosenkrantz-Theil påpeger dog, at det ifølge de foreløbige undersøgelser fra Socialstyrelsen tyder på, at den mistænkte kvinde oprettede falske projekter, som pengene blev overført til.

- Dermed er det ikke konkrete organisationer, der ikke har fået pengene. Det er de socialt udsatte, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her