Annonce
Politik

Medstifter af Alternativet forlader Folketinget

Alternativets finansordfører Josephine Fock stopper i Folketinget. Hun skal arbejde i Dansk Flygtningehjælp.

- Josephine har været en afgørende medskribent på det første kapitel af Alternativets historie. Det kan jeg ikke takke hende nok for, lyder det fra Uffe Elbæk. Arkivfoto

Den 1. november siger Josephine Fock, som er medstifter af Alternativet og nuværende flygtninge-, rets- og finansordfører for partiet, farvel til Folketinget.

Hun har fået job som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp, oplyser Josephine Fock i en pressemeddelelse.

Blog: Integration skal handle om potentialer frem for problemer – det er mit mål som ny direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp

»Efter lange og svære overvejelser har jeg besluttet at forlade et drømmejob til fordel for et andet drømmejob,« udtaler hun og tilføjer, at beslutningen »har været svær«.

»Der var et akut behov for nytænkning, visioner og ny politisk kultur, og derfor var jeg med til at stifte Alternativet. Jeg er stolt af alt, hvad vi har opnået indtil videre, og hvis der i særhed er et politisk område, som mit hjerte banker for, så er det mennesker, der er tvunget til at flygte, som jeg nu får lejlighed til at hellige mig helhjertet,« udtaler den snart forhenværende politiker.

Elbæk om fremtiden: Jeg bliver som politisk leder uanset

Josephine Fock er uddannet jurist og arbejdede før sin tid i Folketinget inden for fagbevægelsen blandt andet som chef for Offentligt Ansattes Organisationer.

Partiets politiske leder, Uffe Elbæk, kommer til at savne Josephine Fock i folketingsgruppen.

»Josephine har været en afgørende medskribent på det første kapitel af Alternativets historie. Det kan jeg ikke takke hende nok for,« siger Uffe Elbæk.

Dansk Flygtningehjælp ledes af generalsekretær Christian Friis Bach, som er tidligere minister og folketingsmedlem for De Radikale. Han har store forhåbninger for sin nyansættelse.

»Josephine har årelang erfaring med ledelse bag sig, inden hun kom i Folketinget, og der er brug for en stærk profil, der kan løfte integrationsområdet og det frivillige engagement endnu højere i hele landet,« siger generalsekretær Christian Friis Bach

Josephine Fock er valgt i Østjylland. Hendes suppleant, Vibeke Genefke, overtager hendes folketingsplads, oplyser Alternativet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her