Annonce
Politik

Finansministeren ser reformer bag stærk økonomi

Reformer har styrket dansk økonomi, mener finansminister Kristian Jensen (V), da finansloven førstebehandles.

Finansminister Kristian Jensen under førstebehandlingen af regeringens fiannslovsforslag. Foto: Jens Dresling

- Debatten er næsten lige så rolig, som salen er lige nu. Jeg husker ikke en finanslovdebat, som har været så rolig og fredelig som i dag.

Det sagde finansminister Kristian Jensen (V), da Folketinget førstebehandlede finansloven torsdag.

Finansministeren mindede om, at dansk økonomi for 40 år siden var tæt på Grækenland, som er i krise. Fremgangen i Danmark skyldes især økonomiske reformer som højere efterløn.

Derfor arbejder mange ældre længere ifølge finansministeren.

- Det er en enorm succes. Uden det ville danske finanser være svækket. Der er kommet mere end 145.000 arbejdspladser siden 2015. Vi har den laveste ledighed i ni år.

- Antallet af offentligt forsørgede er faldet med 55.000 personer. Det er da positivt, sagde Kristian Jensen.

Regeringen skjuler politikernes godteposer på finansloven

Derfor konsoliderer regeringen økonomien. Det er en anden situation end i 2015, da det offentliges strukturelle underskud lå på 0,5 procent af bnp. Det er lige på grænsen af, hvad budgetloven tillader, påpeger finansministeren.

I 2019 ligger det strukturelle underskud kun på 0,1 procent af bnp. Genopretningen er blandt andet sket med omprioriteringsbidraget ifølge finansministeren.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, beskyldte finansministeren for "selvros".

- I politik er den eneste ros, man kan få, selvros. Vi glæder os i fællesskab over, at danskerne gør det så godt. Vi kan gøre gode tider bedre, siger Nicolai Wammen.

S: Vi prioriterer velfærden - det gør regeringen ikke

Han henviste til Socialdemokratiets finanslovsudspil "Gør gode tider bedre - for alle". Han undrede sig over, at der bliver 10.000 færre offentligt ansatte.

Kristian Jensen mener, at S-udspillets eneste tal er sidetallet nederst.

- Det største skulderklap er, når ens politiske modstandere roser én. "Gør gode tider bedre" viser, at vi har skabt gode tider. Jeg er glad for, at det bekræftes af Socialdemokratiet, sagde Kristian Jensen

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her