Annonce
Politik

Venstre i Vestjylland har valgt Lundes afløser i valgsikker kreds

Esben Lunde Larsens afløser er fundet. Det blev erhvervsmanden Kenneth Mikkelsen - bosat i Herning.

Kenneth Mikkelsen fik 165 stemmer allerede ved første stemmeafgivelse. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Med 62 procent af stemmerne sikrede erhvervsmanden Kenneth Mikkelsen fra Herning sig pladsen som Venstres spidskandidat i den valgsikre Ringkøbing-Skjernkreds i Vestjylland.

»Tak, det har jeg kæmpet for i over to måneder. Tak til Venstremedlemmer i salen, jeg skal gøre alt, hvad der står i min magt for at gengælde den tillid, I har vist mig i aften,« siger Kenneth Mikkelsen.

I alt fire kandidater har i slutspurten kæmpet om den store Venstrekreds, der har stærk tradition for at sikre partiet en plads i Folketinget.

Stemmetal

Kenneth Mikkelsen: 165

Birgitte Vinding 52

Sebastian Korsbakke Jensen: 39

Dorte Jarlby: 2

Inden aftenens afstemning blev det ellers spået, at der skulle stemmes ad flere omgange, da en opstilling kræver over 50 procent af stemmerne. Det mønstrede Kenneth Mikkelsen med sine 165 stemmer allerede ved første stemmeafgivelse.

Regulært rivegilde

Henover den seneste måned har et større rivegilde udspillet sig i kredsen. Særligt intensiverede det sig over de seneste uger, hvor især temaet om kandidaternes ophav og bopæl har fyldt. Også det var et tema ved aftenens debat, hvor kandidaterne hver især fik lov at holde en kort præsentation.

I sidste uge antydede kredsens kandidat til Europa-Parlamentet, Erik Poulsen, at kandidat Birgitte Vinding i virkeligheden var en trojansk hest sendt fra Nye Borgerlige, hvorfra hun skiftede parti få dage før, hun meldte sit kandidatur. Selv har hun afvist beskyldningen.

Birgitte Vinding er, som hun selv har påpeget, landmandsdatter fra Stauning og som den eneste af de fire kandidater født og opvokset i kommunen. Det har dog været uklart, hvornår hun som bebudet ville bosætte sig på sin fødegård i kommunen.

Imens har den anden kandidat - erhvervsdirektøren Kenneth Mikkelsen fra Herning - bopæl 15 kilometer fra kommunegrænsen. Han meddelte allerede tidligt i forløbet, at hans bopæl forbliver der, også selvom han skulle blive kredsens kandidat, hvilket blev tilfældet.

De to resterende kandidater - den jurastuderende Sebastian Korsbakke Jensen fra Aalborg og hjemmehjælper Dorte Jarlby fra Herning - havde begge bebudet, at ville flytte til kredsen, skulle de vinde valget.

Oprindeligt var der fem, der stillede op til at blive Venstres folketingskandidat, men den ene meldte sig pludselig helt ud af partiet for nyligt, selv om han også sidder i byrådet.

Det fik formanden for Ringkøbing-Skjerns Venstreforening, Bent Østergaard, til at trække sig fra posten i frustration over kandidatkampen. Det skete blot et par døgn efter, at den femte kandidat - Venstrebyrådsmedlemmet, Lennart Qvist - meldte sig ud af partiet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Århus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Blog: Bryd med bankernes magt, split dem op

Signe Munk
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt.

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her