Annonce
Politik

Nu er burkaforbuddet trådt i kraft: Erhvervsministeren kalder det en »glædens dag for friheden«

Forbuddet deler politikerne på de sociale medier.

Fra onsdag den 1. august er det ikke længere lovligt at børe burka eller niqab i det offentlige rum, med mindre man har et anerkendelsesværdigt formål. Foto: Arno Burgi/picture-alliance/dpa/AP Images

Fra i dag kan det give en bøde på 1.000 kroner, hvis man bærer niqab, burka eller falsk skæg i det offentlige rum.

Og det glæder flere politikere på de sociale medier.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) kalder det en »glædens dag for friheden og Danmark som et land, der står fast på sine værdier og kultur« i en opdatering på Facebook:

»Selvfølgelig skal vi være tilbageholdende med politisk at bestemme hvilke skikke og kulturer, vi vil acceptere i Danmark. Men der er også grænser,« skriver han og fortsætter:

Tildækningsforbud træder i kraft i dag

»Burkaer er så åbenlyst et eksempel på intolerance, undertrykkelse og bekæmpelse af alt, der er dansk, at vi ikke er i en gråzone. Vi er så langt over grænsen dybt inde i mørkesort territorium, at det er entydigt positivt, at de ikke længere må være i Danmark.«

Han kalder det ærgerligt for de »ekstremistiske kalifattilhængere«, at de nu ikke kan udleve deres »horrible kvindeundertrykkende skik.«

»Glædelig frihedsdag til alle,« afslutter han.

Kronik: Ønsket om frihed strammer lænkerne om os selv

Også hos DF jubler man over forbuddet. Udenrigsordfører Søren Espersen joker med, at kvinder, der tidligere bar burka eller niqab, nu er på vej på stranden.

»Tre af de tidligere indespærrede kvinder er allerede fremme og vi fik lov at snuppe et foto,« skriver han over et foto af bikiniklædte kvinder.

Men ikke alle politiske lejre er lige begejstrede for burkaforbuddets indførelse.

Hos De Radikale mener Sofie Carsten Nielsen at, »symbolpolitikerne har taget politiet som gidsel.«

»Egentlig undertrykkelse af kvinder ændrer forbuddet ikke en tøddel på. I så fald kun til det værre,« skriver hun.

På Twitter har Alternativet delt en opdatering lavet af professor Svend Brinkmann fra Aalborg Universitet, hvor han skriver:

»I går var det forbudt at tvinge andre til at gå klædt på en bestemt måde. I dag er det blevet forbudt at være offer for en sådan forbrydelse.«

Det er dog tilladt at bære burka, hvis man har et »anerkendelsesværdigt formål.«

Det kan for eksempel være vintertøj, når det er koldt, kostumer og masker i forbindelse med karnevaler, fastelavn og halloween.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Løkke og vennerne i hårdt angreb på danske lønmodtagere

Christian Rabjerg Madsen
Regeringen erkender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov at ansætte ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kroner om året. Og danske lønmodtagere skal i femtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere.

Blog: Vorherre bevares, Vistisen

Morten Løkkegaard
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser DF egentlig varetager.

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her