Annonce
Politik

Karsten Hønge stiller op til EU-Parlamentet

SF-profilen Karsten Hønge vil tale de svagestes sag, hvis han bliver valgt ind i Europa-Parlamentet.

SF's Karsten Hønge. Foto: Christian Klindt Sølbeck.

SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, kommer til at stå på stemmelisten, når der i maj 2019 er valg til Europa-Parlamentet.

Det skriver Politiken.

Hønge siger til avisen, at det er hans mulighed for at give dem, der "er på røven i Europa", en tillidsmand, der kan tale deres sag.

- Det er jo det, jeg er sat på jorden for: At være ham, der kan give dem stemme og gøre det med en megafon for munden, siger han til Politiken.

Selv om Karsten Hønge vil forsøge at skifte Christiansborg ud med parlamentet i Bruxelles, ændrer hans kandidatur ikke på, at SF's nuværende europaparlamentariker, Margrete Auken, vil være partiets spidskandidat ved valget.

Og Hønge dropper i mellemtiden ikke rollen som politisk ordfører for SF på Christiansborg.

- Det fortsætter jeg med, så i de næste ti måneder vil jeg være i to valgkampe, både til Folketinget og til EU-Parlamentet. Men vores førsteprioritet er helt klart, at Margrete fortsætter, siger Hønge til Politiken.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal udskrive folketingsvalg inden 17. juni 2019.

Margrete Auken er begejstret for nyheden, fortæller hun til avisen.

- Jeg er så glad for, at han stiller op, for jeg har hele tiden ønsket at få et folketingsmedlem med på listen. Hvis jeg nu pludselig skulle dratte om, er der jo én til at tage over, siger hun.

Over for Ritzau kalder Karsten Hønge sin partifælle Margrete Auken for "en ener". Hvis han bliver valgt ind, håber han at kunne bidrage med andre facetter.

- Jeg synes, at SF står utroligt stærkt på alt, som har med miljø, klima og energi at gøre. Jeg tror, at jeg kan være et talerør for dem, der har mindst, som tit også er dem, der er mest kritiske over for EU, hvilket jeg godt kan forstå.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Blog: Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Lars Boje Mathiesen
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Blog: »Kvindens plads er derhjemme hos børnene« – tak for kaffe!

Anna Thygesen
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her