Annonce
Politik

V-folketingsmedlem kritiserer regeringens medieforlig: »Det her er jeg simpelthen imod«

Venstres Martin Geertsen går imod sit partis eget medieforlig.

Venstres folketingsmedlem Martin Geertsen er kritisk over det nye medieforlig. Arkivfoto.

Selvom han er folketingsmedlem for Venstre, er Martin Geertsen ikke bange for at kritisere det medieforlig, VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik natten til fredag.

Nærmere bestemt er han utilfreds med den del af aftalen, der handler om flytningen af Radio24syvs hovedsæde fra København til Vestdanmark.

Radiodirektør: Svært at se logikken i at flytte Radio24syv vestpå

»Det her er jeg simpelthen imod. Punktum. Og det er helt vildt, at geografi nu pludselig er blevet et kriterium i statslige udbudsforretninger. Jeg troede iøvrigt også, at vi var kommet videre fra “mest-muligt-væk-fra-Kbh,« skriver Martin Geertsen på Twitter.

Beslutningen om at flytte Radio24syvs hovedsæde blev offentliggjort afr kulturminister Mette Bock (LA).

»Vi har lagt op til meget markante besparelser på Radio24syv. De besparelser bliver på tre procent om året i hele forligsperioden på fem år«.

»Derudover bliver en stor del af Radio24syv, inklusiv hovedsædet, flyttet til Vestdanmark. Vi sikrer dog, at der fortsat er en redaktion i København, sådan at de signaturprogrammer, som har gjort, at Radio24syv har fået så godt fat i danskerne, kan fortsætte«, sagde kulturministeren til Ritzau natten til fredag.

Siden har radioens direktør og chefredaktør Jørgen Ramskov udtalt, at han har svært ved at se logikken i, at stationen skal splittes op.

»Det bliver da en anden radio. Den type radio vi laver nu er meget afhængig af at være i hovedstaden. Det er for tidligt at sige, hvordan radioen kommer til at se ud i fremtiden«, siger han til Ritzau.

Medieaftalen betyder, at mindst 50 procent af radiostationen skal rykke vest for Storebælt. Resten kan forblive i København, og chefredaktøren bekræfter over for Ritzau, at det netop er planen, at der fortsat skal være aktivitet i hovedstaden.

Den nye medieaftale er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti for perioden fra 2019 til 2023.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger indenfor leasing eller indenfor eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Blog: Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Lars Boje Mathiesen
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Blog: »Kvindens plads er derhjemme hos børnene« – tak for kaffe!

Anna Thygesen
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her