Annonce
Politik

Socialdemokratiet i Facebook-brøler: »Jeg skal have en snak med vores kampagneteam«

Socialdemokratiet vil indføre afgift på plastikposer - men det har der været siden 1993, hvor partiet selv var med til at indføre den.

I en ny politisk kampagne forslår socialdemokraterne, at der skal indføres en afgift på plastikposer - en idé statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke støtter op om. Foto: Socialdemokratiet

Det gik muligvis lige hurtigt nok, da Socialdemokratiet i fredags lancerede en ny politisk kampagne på Facebook.

Partiet er i hvert fald kommet i modvind, efter Mette Frederiksen i et Facebook-opslag udstiller regeringens miljøpolitik som uambitiøs og samtidig foreslår, at der skal indføres »en afgift« på plastikposer.

Flere Facebook-brugere, herunder Plastindustrien (brancheforening for danske plastvirksomheder red.) påpeger nemlig, at en sådan afgift allerede eksisterer, og at den hvert år sikrer statskassen 180 mio. kr.

En almindelig plastikpose fra Netto eller Føtex er ifølge Plastindustrien pålagt en afgift på cirka 44 øre.

Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen erkender, at partiet godt kunne have formuleret sig mere præcist. Ifølge ham vil socialdemokraterne nemlig pålægge alle detailbutikker en ny afgift på plastikposer og desuden hæve de afgifter, der findes i forvejen.

»Jeg mener definitivt ikke, at det er misvisende. Men man kunne have udtrykt sig mere præcist. Det er en diskussion om en detalje, som ikke skal skygge over den politiske forskel, der er mellem os og Venstre,« siger han til Ekstra Bladet og tilføjer:

»Jeg er lige blevet opmærksom på, at man kan formulere sig mere præcist. Så jeg vil selvfølgelig lige tage en snak med vores kampagneteam.«

Opslaget har fået en hård medfart på både Twitter og Facebook. Den konservative politiker Rasmus Jarlov er blandt dem der undrer sig over forslaget.

»Det mest relevante ved det opslag er, at der allerede findes en afgift på plastikposer, men det er åbenbart ikke gået op for S,« skriver han på Twitter.

Christian Rabjerg Madsen understreger, at kritikerne bør læse partiets politiske udspil, som tydeligt forklarer socialdemokraternes forslag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Martin Ågerup pjatter videre

Morten Uhrskov Jensen
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.

Blog: Trump har ret – vi bør tage os sammen

Anders Vistisen
Danmark bør sigte efter at bruge to pct. af bnp på forsvaret.
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her