Annonce
Politik

DF vil frihedsberøve udviste udlændinge på ubestemt tid

Afviste udlændinge skal udvises eller frihedsberøves uanset konvention, mener DF's udlændingeordfører.

Martin Henriksen (DF) opfordrer regeringen og Socialdemokratiet til at bryde konventionen på centret, hvor der bor 189 udlændinge. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvis vi ikke kan udvise afviste asylansøgere og kriminelle udviste, skal de frihedsberøves eller have en elektronisk fodlænke. Uanset om det strider mod den europæiske menneskerettighedskonvention.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen som kommentar til, at afviste asylansøgere eller kriminelle udviste ifølge Jyllands-Posten bryder deres meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

- Hvis man skal have bedre styr på disse mennesker, skal man være klar til at bryde Den europæiske menneskerettighedskonvention. Vi har ramt loftet i forhold til, hvad vi kan overfor disse mennesker, mener Martin Henriksen.

Udrejsecenter Kærshovedgård: Udlændinge har overtrådt meldepligten 10.000 gange

Han opfordrer regeringen og Socialdemokratiet til at bryde konventionen på centret, hvor der bor 189 udlændinge. Der er sket 10.057 overtrædelser, siden centret blev oprettet for to år siden, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi skal arbejde på at smide dem ud. Vi foreslår, at vi frihedsberøver dem på ubestemt tid, indtil de kan udsendes. Vi har også før foreslået, at man påmonterer dem en elektronisk fodlænke, siger Martin Henriksen.

Udlændingene er ikke frihedsberøvede, men skal bo på centret og melde sig mellem tre og syv gange om ugen.

Nogle dukker aldrig op. Andre er væk i kortere eller længere tid. 243 udlændinge er blevet sigtet for at bryde meldepligten. Hertil kommer flere sigtelser for at overtræde opholdspligten.

Anklagemyndigheden har en senioranklager, som kun fører sager om brud på udlændinges opholds- og meldepligt. Ifølge Jyllands-Posten har Retten i Herning siden årsskiftet brugt én til to retsdage om ugen til disse sager.

63 udlændinge har været i retten. Få er frifundet eller har fået en advarsel. Andre har fået bøder og korte fængselsstraffe.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Der blev også stillet mange krav, da vi var unge – men vi blev ikke forstyrret af smartphones

Kåre Lauring
Måske er den rigtige løsning en massiv indsats i folke- og gymnasieskolen for at få afhjulpet den afhængighed, tusinder af unge har udviklet i forhold til deres smartphone og det at være med på de sociale medier og ikke at slække på kravene til de unges uddannelser.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Martin Ågerup ser muslimer uden at se islam

Mikael Jalving
Kultur og islam stikker dybere end til et juridisk eller filosofisk spørgsmål om skyld og ansvar. Kulturer spørger ikke om lov.

Blog: Dansker tur/retur: Lad os være stolte af at være danskere

Anna Thygesen
Det er mig en gåde, hvorfor mange danskere opfatter enhver form for national stolthed som racistisk og udskammer og håner folk, der tillader sig at være stolte over at være danske.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her