Annonce
Digitalt

Test: Højttalere til tv'et

Her er fire højttalersæt, som matcher fladskærmen og laver kæmpelyd uden at optage megen plads. Et dansk sæt vinder.

Meget var på mange måder lettere, da fjernsyn og musikanlæg havde hver sin rolle i hjemmet og kunne placeres helt uafhængig af hinanden. Men efterhånden som tv og lydanlæg er smeltet sammen til at blive et fælles underholdningssystem, er det blevet sværere at holde højttalerne ude af syne. Store, kasselignende højttalere stikker helt klart ud, nu hvor tv´et er blevet fladt nok til at hænge på væggen.

Heldigvis behøver man ikke at fylde stuen til randen med højttalere for at få bedre lyd. To små højttalere af god kvalitet sammen med en kompakt bashøjttaler (subwoofer) i et såkaldt 2.1 system kan give imponerende godt resultat – ofte bedre end en 5.1 opsætning til samme pris, ganske enkelt fordi der er færre komponeter at fordele pengene på.

Testen

I denne test har vi valgt fire forskellige 2.1 løsninger fra kendte kvalitetsleverandører. Vi har sat som krav, at højttalerne skal kunne monteres på væggen, og det bør også være muligt at udvide til fuld surround, hvis man ønsker det. De fleste anlæg i testen kan derfor opgraderes med passende center- og baghøjttalere senere, dersom man skulle ønske det.

Arcam Muso + Logo subwoofer - Dynamisk duo

Arcams mini-højttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat. Her får den selskab af subwooferen Logo, som virkelig skaber liv i stuen!

Systemet fra Arcam holder høj kvalitet og henvender sig til dem, der vil have et kompakt system uden særlige kompromiser. Muso er en vældig fleksibel højttaler, som lyder godt, næsten uanset hvor du placerer dem. Subwooferen Logo er nok ikke lille nok til at kunne gemmes væk, men til gengæld får du en barsk og spændstig dybbasgengivelse, som har nok kræfter til både musik og film.

Plus:

 • Fyldig og varm lydkarakter
 • Dyb og kraftfuld basgengivelse

Minus:

 • Lidt grovkornet diskant

Samlet pris:

 • 7.997 kr.


Bose Cinemate GS - Lige til væggen

Fra Bose kommer et superkompakt system, som ikke tømmer tegnebogen, og som er meget enkelt at tage i brug.

Med den nye Cinemate GS har Bose placeret sig i en mere behagelig prisklasse end tidligere. For 6.499 kr. får du et komplet 2.1 system med indbygget forstærker, fiks og færdig lige til at tilslutte til din fladskærm eller dvd/Blu-ray-afspiller. Og der er ingen tvivl om, at Bose har fået sine bitte små højttalere til at lyde godt i forhold til størrelsen. Cinemate GSII laver ikke direkte noget jordskælv i stuen, og lydkvaliteten er ikke helt på højde med de mere dedikerede lydsystemer i testen. Dette er frem for alt en effektiv medicin til dem, der vil forbedre lyden fra sin fladskærm, uden at fylde stuen med store højttalere.

Plus:

 • Stort lydbillede
 • Lydindgange
 • Enkelt at sætte op

Minus:

 • Begrænset frekvensområde

Pris:

 • 6.499 kr.


Dali Fazon Sat + Motif Sub 2 - Bedst på væggen (bedst i test)

Dali satser hårdt på væghøjttalere, og seneste skud på stammen er Fazon. En lille højttaler, man ikke skal undervurdere!

Dali har klaret at udklække et par potente væghøjttalere uden særlige kompromiser og det til en meget fornuftig pris. Fazon lyder som en større højttaler, end de fysiske mål skulle tilsige og gør et lige godt arbejde med sart musik som med krudtstærke filmscener. Kompakt-suben Motif Sub 2 er et godt match både lyd- og udseendemæssigt, selv om mange måske ville ønske sig en større og mere potent subwoofer i hjemmebiograf-sammenhæng. Dali Fazon er testens totalt set bedste højttalere!

Plus:

 • Varm og fyldig mellemtone
 • Finkornet diskant
 • Brugervenlig

Minus:

 • Begrænset dybbas (Motif Sub 2)

Pris totalt:

 • 8.497 kr.


Artcoustic Diablo Monitor X2 + Sub Panel subwoofer - Lækker lydkunst

Artcoustic er helt sikkert ikke som andre højttalerkonstruktører. Den danske producent har specialiseret sig i væghøjttalere, som kan forklædes som ægte malerier.

Artcoustics flade højttalere kan leveres med en række motiver på frontstoffet. Du kan vælge blandt forskellige farver, mønstre eller digitale print og fotografier fra producentens eget katalog eller få trykt dine egne billeder mod en merpris. Her er det kun fantasien, som sætter grænser. Artcoustic-systemet er testens mest kostbare, men lyder meget imponerende i forhold til størrelsen og byder på et udseende ud over det sædvanlige. Prisen inkluderer en kraftig forstærker, men du har også brug for en separat receiver eller processor for at Diablo-sættet skal yde sit bedste. Men så får du også nogen af de bedre væghøjttalere, vi har hørt hidtil.

Plus:

 • Dynamisk, stor og kraftfuld lyd
 • Potent basgengivelse

Minus:

 • Tungtdrevne (men forstærker følger med)

Samlet pris:

 • 29.160 kr.

LÆS OGSÅ: Gigant-test: 10 kompakte højttalere

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her