Spilanmeldelse: Det farligste ved dette spil er ikke, hvad du tror

Det danske spilfirma Flashbulb Games har udgivet et mobilspil, hvor du skal bevæge dig dybere og dybere ind i en professors hjerne.

Artiklens øverste billede
Mobilspillet Tentacles. Foto: PR

Tentacles! – Enter the Mind

Flashbulb Games
iOS, gratis med tilkøb i spillet

Det er langt fra usædvanligt, at man antager sære former i computerspil. I mobilspillet Leo’s Fortune er man en ulden, blå bold med skæg. I indie-hittet Thomas was alone er man en rød rektangel. I Contre Jour er man en sort klat med et blinkende øje. Det giver alt sammen mening.

I mobilspillet Tentacles! – Enter the Mind, som er udviklet af de danske spiludviklere Lightbulb Games, er man dog noget ægte sært: En sort tentakel-tingest med tre meget elastiske arme og en lige så elastisk kastekrog, som man bruger til at angribe og forsvare sig med.Spiluniverset er lige så herligt gakket: Du, tentakel-tingesten, sendes ind i den gale delfin-professor Phluffs hjerne for at rydde op i hans sødmefyldte galskabsideer.

De flydende hjerneomgivelser minder om et pink akvarium, og du bevæger dig gennem de sære landskaber ved at strække dine lange tentakelarme frem mod næste faste holdepunkt, der nogle gange fortaber sig bag korallignende gevækster og andre forhindringer. Det er en mærkelig måde at bevæge sig på, som indimellem giver nogle sære, drømmelignende synsvinkler, men det fungerer.Fjenderne, de nuttede ”ideer”, har taget form af kulørte fiske- og krabbelignende væsener, som du skal overvinde ved at slynge din klo afsted mod dem i tide, gribe fat i deres øjne og grave dem ud af deres skaller. Det lyder lidt makabert, men det hele er vældigt sødt animeret, langtfra blodigt og ledsaget af en fin lydside med nuttede kampråb og behagelig, elektronisk musik.

Jo flere øjne, du får indsamlet med din elastiske kastekrog, jo dybere bevæger du dig ind i professorens hjerne: Fra den første ego-level til de dybere lag præget af negative følelser og drifter som paranoia, skyld og grådighed. Igen lyder ordene mere mørke, end spillet fremstår: Alt er stadig piblende pink, og selv de mørkeste og fjendtligste elementer og følelser repræsenteres af venligtudseende elementer. Professorens fobi-level er for eksempel fyldt med gigantiske gulerødder, og paranoiaen repræsenteres af store kaffekopper, så værre bliver det ikke.Det farligste ved spillet er noget helt andet:

Tentacles! – Enter the Mind er gratis at downloade, men som alle succesfulde spil af samme type, er det hele sat sammen på en måde, så man vældigt hurtigt får lyst til at bruge penge alligevel. Vældigt meget lyst, endda.

Man kan, som jeg ofte gør, tage det som en udfordring og se, hvor længe og hvor godt man kan spille uden at kravle ind i butikken og bruge penge på forbedringer og ekstra liv. Men pludselig når man så alligevel til det punkt, hvor det nærmest er umuligt ikke lige at smide 8 eller 16 kr. (eller mere) i shoppen alligevel, så man kan redde sig i land med en hurtig kriseoplivning. Man var jo lige så tæt på målet!

Tentacles! – Enter the Mind er tætproppet med den slags velgennemtænkt orkestrerede fristelser, så det kan I tage som en advarsel – eller en udfordring. Personligt har jeg været i shoppen betydeligt flere gange, end jeg havde forudset. Men så kan man jo glæde sig over, at det er et dansk firma, der nyder godt af, at man lige bliver grebet af stemningen.

Flashbulb Games er opstået ud af det danske spilstudie Press Play, der tidligere har udgivet Max and the Curse of Brotherhood og Kalimba. Press Play blev opkøbt af Microsoft men blev lukket ned tidligere i år, og nu har det deraf nyopståede studie Flashbulb Games sikret sig rettighederne til at genudgive deres tidligere spil på andre platforme end Microsofts Xbox. Og her, i første omgang altså Tentacles! – Enter the Mind til iOS.

Tentacles release-trailer:

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Vil du have mere af samme slags? Jeg kunne heller ikke holde mig fra butikken i det danske spilfirma SYBOs Blades of Brim:

Det samme var tilfældet for mig med Cute vs. Evil af danske Titon, som også var vældig svært at holde fingrene fra: 

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.